Κόσμος

Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο με νεκρούς – Ανάμεσά τους δημοσιογράφος και φωτογράφος

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα (21.11.2023) τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο, όπου μαίνονται εδώ και έξι εβδομάδες σφοδρές συγκρούσεις, που ξεκίνησαν μετά την επίθεση της Χαμάς, που σήμανε την έναρξη του αιματηρού πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου και νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο εναντίον αυτοκινήτου κοντά στο χωριό Τσαατίγια (νοτιοδυτικά) στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το δίκτυο Elnashra, τα θύματα από την επίθεση του Ισραήλ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι τρία μέλη της Χαμάς και ένας υποδιοικητής των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ στον Λίβανο.

Στο μεταξύ, ένα μέλος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκε και η τύχη ορισμένων άλλων αγνοείται έπειτα από άλλη αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ στο χωριό Χιάμ (νοτιοανατολικά).

Νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είχαν εξαπολύσει επίθεση με UAV στην κοινότητα Τιρ Χάρφα, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι – ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος.

Σε άλλη αεροπορική επιδρομή στο χωριό Κφαρ Κίλα, μια 80χρονη βρήκε τον θάνατο και τραυματίστηκε η εγγονή της.

Μετά την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε στις 8 Οκτωβρίου δεκάδες ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος για να υποστηρίξει τις επιθέσεις της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με οβίδες πυροβολικού και έκτοτε συγκρούσεις σημειώνονται σχεδόν καθημερινά κατά μήκος των συνόρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοσιαλιστή δήμαρχο εξέλεξε το Παρίσι, ήττα της ακροδεξιάς σε Τουλόν και Μασσαλία
«Το Παρίσι θα είναι η καρδιά της αντίστασης στην ένωση της δεξιάς και της άκρας δεξιάς», η πρώτη δήλωση του Εμανουέλ Γκρεγκουάρ - Ένας χρόνος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2027 στη Γαλλία
Emmanuel Gregoire
Το Ισραήλ διατάζει τον IDF να κατεδαφίσει σπίτια και να καταστρέψει όλες τις γέφυρες κοντά στα σύνορα του Λιβάνου
Ο IDF λέει ότι οι στρατιώτες του πραγματοποιούν χερσαίους ελιγμούς και στοχευμένες επιδρομές σε μαχητές της Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων στον νότιο Λίβανο
Μεγάλο σύννεφο καπνού μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε μια γέφυρα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής σύγκρουσης με το Ιράν, κοντά στο Κασμίγιε του Λιβάνου
Τρεις πολυκατοικίες κατέρρευσαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη στη Ρώμη - Δύο σοβαρά τραυματίες και 70 προληπτικές εκκενώσεις
Από την έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου και την επακόλουθη κατάρρευση προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και σε παρακείμενα κτίρια, ενώ αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα να έχουν καταπλακωθεί από συντρίμμια
Ρώμη