Κόσμος

Μέση Ανατολή: Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή των πτήσεων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς τη Μέση Ανατολή, λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης στην περιοχή.

Ο γερμανικός όμιλος Lufthansa παρέτεινε την αναστολή πτήσεων προς το Τελ Αβίβ, την Τεχεράνη, τη Βηρυτό, το Αμμάν και την Ερμπίλ έως και τις 21 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12-08-2024) η αεροπορική εταιρία, εν μέσω φόβων για κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Η Lufthansa δεν θα χρησιμοποιεί τον ιρανικό και τον ιρακινό εναέριο χώρο κατά την περίοδο αυτή, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η αναστολή των πτήσεων της Air France και της θυγατρικής της Transavia France προς τη Βηρυτό παρατάθηκε εκ νέου, έως και τις 14 Αυγούσοτυ, λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης στον Λίβανο, όπως δήλωσαν σήμερα οι δύο αεροπορικές εταιρίες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επανάληψη των δραστηριοτήτων –που διακόπηκαν στις 29 Ιουλίου λόγω της «κατάστασης ασφαλείας στον Λίβανο»– θα εξαρτηθεί από μια νέα αξιολόγηση της κατάσταση στην περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Air France.

Η αναστολή αυτή αφορά τις συνδέσεις μεταξύ του αεροδρομίου Παρίσι-Σαρλ ντε Γκολ και Βηρυτού, καθώς και τις πτήσεις από και προς τον Λίβανο που πραγματοποιεί η Transavia France.

«Η Air France επαναλαμβάνει ότι η ασφάλεια των πελατών και των πληρωμάτων της είναι η απόλυτη προτεραιότητά της», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρίες έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους προς την λιβανική πρωτεύουσα, εν μέσω φόβων για στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χανταϊός: «Δεν κινδυνεύουμε από νέα πανδημία» καθησυχάζουν οι επιστήμονες – Στην Τενερίφη ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών
Ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι χαμηλός, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις εύκολης μεταφοράς του συγκεκριμένου στελέχους μεταξύ ηπείρων, ούτε τάση ευρείας εξάπλωσης
χανταιος
Τραμπ: Περιμένω απάντηση από το Ιράν για το νέο σχέδιο ειρήνης – Φόβοι για αντίποινα μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών τάνκερ
Οι ΗΠΑ κάλεσαν ξανά τους Ευρωπαίους να βοηθήσουν τις ΗΠΑ στον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή - Πετρελαιοκηλίδα 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων εντοπίστηκε στον Κόλπο
Ντόναλντ Τραμπ
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή