Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Αντιπροσωπείες της Χαμάς και της Ιράν βρίσκονται στη Ρωσία για συνομιλίες

Μέση Ανατολή: Αντιπροσωπείες της Χαμάς και της Ιράν βρίσκονται στη Ρωσία για συνομιλίες

Αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ιράν βρίσκονται στη Μόσχα για συνομιλίες, για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Την παρουσία των αντιπροσώπων της Χαμάς επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ενώ ανακοίνωσε πως στη Ρωσία βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγερί Κανί.

Η Ζαχάροβα δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση για την ατζέντα ή το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν αυτές οι αντιπροσωπείες.

Σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο RIA, που επικαλείται μια πηγή της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, στη Μόσχα βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Άμπου Μαρζούκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.

Ο Ιρανός υφυπουργός, που είναι ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγματευτών της Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμά της, συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Γκαλούζιν.

Η Ρωσία διατηρεί δεσμούς με όλους τους βασικούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, του Ιράν, της Παλαιστινιακής Αρχής και της Χαμάς.

Η Ρωσία κατηγορεί για την παρούσα κατάσταση την «αποτυχία» της αμερικανικής διπλωματίας και έχει ζητήσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις