Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Εξοντώθηκε διοικητής τάγματος της Χαμάς σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

Μέση Ανατολή: Εξοντώθηκε διοικητής τάγματος της Χαμάς σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό
ΦΩΤΟ REUTERS

Το βράδυ της Κυριακής (3/12/23) ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα εξολόθρευσε τον Haitham Khuwajari, διοικητή του τάγματος Shati της Χαμάς.

Μάλιστα, ο στρατός του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από το πλήγμα, που είχε στόχο το Χαν Γιούνις, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα υπό τη διοίκηση του Khuwajari, «τρομοκράτες της Χαμάς έκαναν επιδρομές στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της εισβολής και της σφαγής στο νότιο Ισραήλ».

Ο Khuwajari είχε υπό τον έλεγχό τις δυνάμεις της Χαμάς στην περιοχή Σάτι, ενώ επέβλεπε τις «τρομοκρατικές δραστηριότητες στο νοσοκομείο Σίφα».

Θεωρείται επίσης υπεύθυνος για τη διεξαγωγή πολυάριθμων τρομοκρατικών ενεργειών κατά των Ισραηλινών σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Δύο πλοία που χτυπήθηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα δεν είχαν σχέση με το Ισραήλ λέει εκπρόσωπος του στρατού

Δύο πλοία στα οποία το κίνημα των ανταρτών Χούθι της Υεμένης ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε το Σάββατο (3/12/23) στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Το κίνημα των Χούθι της Υεμένης δήλωσε ότι η ναυτική του δύναμη επιτέθηκε σε δύο πλοία του Ισραήλ – στο Unity Explorer και στο Number 9 – στο ένα με οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος και στο άλλο με πύραυλο.

Στο μεταξύ, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ρύπανση μετά το περιστατικό με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Number 9” στην Ερυθρά Θάλασσα την Κυριακή και το πλοίο πλέει αυτήν τη στιγμή, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία του Bernhard Schulte Shipmanagement.

Το πλοίο με σημαία Παναμά επλήγη από βλήμα κατά τη διέλευσή του από το στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωση που έστειλε στο Reuters.

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας δηλώνει εκπρόσωπος του στρατού

Οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν εναντίον της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή (3/12/23) εκπρόσωπος του στρατού.

“Οι IDF (Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ) συνεχίζουν να επεκτείνουν τη χερσαία επιχείρησή τους κατά των κέντρων της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σε δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ.

“Οι δυνάμεις έρχονται αντιμέτωπες με τρομοκράτες και τους σκοτώνουν”, δήλωσε.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις