Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: «Καμία κατάπαυση πυρός μέχρι η Χαμάς να απελευθερώσει ομήρους» δηλώνει ο Νετανιάχου

Μέση Ανατολή: «Καμία κατάπαυση πυρός μέχρι η Χαμάς να απελευθερώσει ομήρους» δηλώνει ο Νετανιάχου

Δεν αλλάζει στάση ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σχετικά με τον πόλεμο όσο η Χαμάς κρατά Ισραηλινούς ως ομήρους. 

Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε καμία προσωρινή κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς έως ότου απελευθερωθούν οι περισσότεροι από 240 όμηροι που συνελήφθησαν κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπεντζιαμίν Νετανιάχου.

«Το Ισραήλ αρνείται μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που δεν περιλαμβάνει την επιστροφή των ομήρων μας», είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας.

Σε σχόλιο που είχε αποδέκτη τη Χεζμπολάχ, ο Νετανιάχου είπε: «Λέω στους εχθρούς μας στο βορρά να μη μας δοκιμάζουν, θα το πληρώσετε ακριβά». 

ΟΗΕ: Υπάρχει κάποια πρόοδος στο να επιτραπεί να περάσουν καύσιμα στη Γάζα

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι έχει σημειωθεί «κάποια πρόοδος» στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις προκειμένου να καταστεί δυνατόν να εισέλθουν καύσιμα στην υπό ισραηλινή πολιορκία Λωρίδα της Γάζας για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες στις 7 Οκτωβρίου.

«Άκουσα σήμερα το πρωί μόλις ήρθα, έχει υπάρξει κάποια πρόοδος στο να επιτραπεί να περάσουν κάποια περισσότερα καύσιμα μέσω αυτών των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μάρτιν Γκρίφιθς σε συνεδρίαση στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ του διεθνούς οργανισμού, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ.

«Ελπίζω να το δω να επιβεβαιώνεται αυτό κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας».

Στην ίδια ομιλία επανέλαβε την έκκλησή του για «ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός» στον θύλακα προκειμένου να διευκολυνθεί η αποστολή βοήθειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις