Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Μπαράζ βομβαρδισμών από τη Χαμάς στην Ασκελόν – Ισραήλ: «Είμαστε έτοιμοι για χερσαία επίθεση»

Μέση Ανατολή: Μπαράζ βομβαρδισμών από τη Χαμάς στην Ασκελόν – Ισραήλ: «Είμαστε έτοιμοι για χερσαία επίθεση»
photo Reuters

Για 4η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς μετά την εισβολή των τρομοκρατών της ισλαμοφασιστικής οργάνωσης που δεν δρα εξ’ ονόματος των Παλαιστινίων στα νότια της χώρας και έχει βυθίσει στο χάος τη Μέση Ανατολή

Οι βομβαρδισμοί είναι διαρκείς πλέον και από τις δυο πλευρές, ενώ χαρακτηριστικό της σημερινής 4ης ημέρας του πολέμου ήταν το γεγονός ότι σήμερα αποκαλύφθηκαν οι φρικιαστικές εικόνες από την σφαγή που έγινε από τη Χαμάς το περασμένο Σάββατο σε οικισμούς – τα λεγόμενα κιμπούτς – των Ισραηλινών στα νότια.

Με το ξέσπασμα του πολέμου, το Σάββατο, οι τρομοκράτες της Χαμάς παραβίασαν τον συνοριακό φράχτη και ομάδες με τζιπ οπλισμένα με βαριά πολυβόλα άρχισαν να σφαγιάζουν αμάχους στους δρόμους και να παίρνουν ομήρους πίσω στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αιφνιδιαστική επίθεση άφησε περισσότερους από 900 νεκρούς, εκατοντάδες ομήρους και χιλιάδες τραυματίες, όλοι από πολλές διαφορετικές εθνικότητες και ηλικίες. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι περίπου 260 νέοι άνδρες και γυναίκες σφαγιάστηκαν σε ένα υπαίθριο πάρτι.

Μόνο σε ένα από τα Κιμπούτς οι τρομοκράτες σκότωσαν πάνω από 100 αμάχους ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νεκρά παιδιά εκεί είναι τουλάχιστον 40 και πολλά από αυτά βρέθηκαν αποκεφαλισμένα. 

Τραγικός είναι και ο απολογισμός από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή αρχή οι νεκροί είναι πάνω από 800 και 4.250 τραυματίες. 

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blogging του newsit.gr.

 

Δύο μέλη της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές στη Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ένας αξιωματούχος της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης. Πρόκειται για τους Τζαουάντ Αμπού Σαμάλα και Ζακάρια Αμπού Μααμάρ. Ο πρώτος μάλιστα είναι και ο θησαυροφύλακας της τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκότωσε τον Αμπού Σαμάλα και τον Αμπού Μααμάρ σε επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτό που βλέπετε δεν είναι πόλεμος είναι μακελειό 

Πτώματα Ισραηλινών κατοίκων και τρομοκρατών της Χαμάς κείτονταν στο έδαφος στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, ανάμεσα σε καμένα σπίτια, διαλυμένα έπιπλα και πυρπολημένα αυτοκίνητα, καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς.

Οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF) έδωσαν σήμερα πρόσβαση σε εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης στην περιοχή, μια από τις χειρότερο πληγείσες όταν μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η δυσοσμία από τα πτώματα ήταν χαρακτηριστική ενώ οι δημοσιογράφοι περιδιάβαιναν τους δρόμους του κιμπούτς.

«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στις κρεβατοκάμαρές τους, στα δωμάτια προστασίας, και πώς ο τρομοκράτης τους σκοτώνει. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υποστράτηγος Ιτάι Βερούβ.

«Είναι κάτι που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Είναι κάτι που φανταζόμασταν από τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας στο πογκρόμ στην Ευρώπη και αλλού. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη σύγχρονη ιστορία».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις