Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε την Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι για τρομοκρατία

Μέση Ανατολή: Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε την Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι για τρομοκρατία
Φωτογραφία: ΑΠΕ

Στη σύλληψη της 22χρονης Παλαιστίνιας ακτιβίστριας Άχεντ Ταμίμι στη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ

«Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση», επεσήμανε εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ στο AFP.

Η Jerusalem Post γράφει ότι την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ζητήσει τη δολοφονία των εποίκων της Δυτικής Όχθης σε μια ανάρτηση στο Instagram.

«Το μήνυμά μας προς τους εποίκους είναι ότι σας περιμένουμε σε όλες τις πόλεις στη [Δυτική Όχθη], από τη Χεβρώνα μέχρι την Τζενίν. Θα σας σφάξουμε και θα πείτε ότι αυτό που σας έκανε ο Χίτλερ ήταν απλά αστείο. Θα πιούμε το αίμα σας και θα φάμε τα κρανία σας. Πάμε, σας περιμένουμε», έγραφε η ανάρτηση, η οποία ήταν γραμμένη στα εβραϊκά και στα αραβικά.

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir επαίνεσε τη σύλληψή της αποκαλώντας την «τρομοκράτισσα».

Να σημειωθεί ότι το 2018, η Αχέντ Ταμίμι κατηγορήθηκε για επίθεση σε αξιωματικό του IDF, αφού διακρίνεται σε βίντεο να χαστουκίζει Ισραηλινό αξιωματικό. Στη συνέχεια της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και πρόστιμο 5.000 σέκελ (περίπου 1.200 δολάρια).

Η Αχέντ Ταμίμι είναι Παλαιστίνια από το Ναμπί Σαλίχ, κόρη του παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπάσεμ αλ-Ταμίμι, η οποία έχει συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες από το 2012. Έγινε μάλιστα διεθνές σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις