Κόσμος

Μέση Ανατολή: Ο Πούτιν καλεί σε αυτοσυγκράτηση Ισραήλ και Ιράν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση καλεί το Ισραήλ και το Ιράν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Τεχεράνη με πυραύλους και drones σε ισραηλινό έδαφος τη νύχτα του Σαββάτου (13.4.24).

Όπως έκανε γνωστό το Κρεμλίνο, ο Πούτιν καλεί όλες τις πλευρές στη Μέση Ανατολή να απέχουν από ενέργειες που θα προκαλέσουν νέα αντιπαράθεση, η οποία, όπως προειδοποίησε, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή.

«Η βασική αιτία της σημερινής αστάθειας στη Μέση Ανατολή είναι η άλυτη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «όλες οι πλευρές θα επιδείξουν λογική αυτοσυγκράτηση και θα αποτρέψουν ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης που θα είναι γεμάτος με καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πούτιν με τον Ιρανό ομόλογό του, Εμπραχίμ Ραΐσι «και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι η βασική αιτία των σημερινών γεγονότων στη Μέση Ανατολή είναι η άλυτη παλαιστινοϊσραηλινή σύγκρουση».

«Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκαν οι προσεγγίσεις αρχών της Ρωσίας και του Ιράν υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, της ελάφρυνσης της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης και της δημιουργίας συνθηκών για την πολιτική και διπλωματική διευθέτηση της κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση όπως μεταδίδουν οι «Times of Israel».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας