Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Ο στρατός του Ισραήλ ανέκτησε τη σορό ενός ακόμη ομήρου από τη Λωρίδα της Γάζας

Μέση Ανατολή: Ο στρατός του Ισραήλ ανέκτησε τη σορό ενός ακόμη ομήρου από τη Λωρίδα της Γάζας
Φωτογραφία: Reuters

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν  τη σορό ενός επιπλέον ομήρου από τη Λωρίδα τη Γάζας, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον Ρον Μπέντζαμιν (Ron Benjamin), 53 ετών, που βρέθηκε μαζί με τις σορούς άλλων τριών ομήρων στη Γάζα, η ταυτότητα των οποίων επιβεβαιώθηκε την χθες Παρασκευή (17.05.2024) .

Ο 53χρονος συμμετείχε σε μια ομαδική ποδηλατοδρομία κοντά στα σύνορα με τη Γάζα όταν ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, όταν ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ. Πήραν άλλους 252 ως ομήρους στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε σε  δήλωση που αναρτήθηκε στο Χ (πρώην Twitter) ότι οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών διαπίστωσαν ότι σκοτώθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Χαγκάρι ανέφερε ότι ο Μπέντζαμιν σκοτώθηκε από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κοντά στο Μεφαλσίμ και το σώμα του μεταφέρθηκε στη Γάζα.

Η οικογένεια του Μπέντζαμιν δήλωσε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι συμμετείχε σε μια ομαδική ποδηλατοβόλτα κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όταν άρχισε η επίθεση της Χαμάς και αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του με το αυτοκίνητο.

Το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών ανέφερε ότι ήταν οικογενειάρχης – σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών – που αγαπούσε την ποδηλασία και «συνήθιζε να βγαίνει για βόλτα κάθε Σάββατο, όπως ακριβώς έκανε εκείνο το μοιραίο Σάββατο που τον πήραν όμηρο από την περιοχή Kibbutz Be’eri».

«Ο Ρον αγαπούσε τα ταξίδια στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο και αγαπούσε τη μουσική», ανέφερε η ομάδα.

Η σορός του Μπέντζαμιν ανασύρθηκε στην ίδια επιχείρηση με την οποία ανασύρθηκαν οι σοροί άλλων τριών ομήρων – του Σάνι Λουκ, του Αμίτ Μπούσκιλα και του Ιτζάκ Γκελερέντερ.

Οι IDF δήλωσαν ότι τα τρία θύματα είχαν σκοτωθεί σε μια διασταύρωση κοντά στο σημείο της σφαγής του φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ, πριν τα πτώματά τους μεταφερθούν στη Γάζα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις