Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Οι φρικιαστικές εικόνες από τη σφαγή Ισραηλινών από τρομοκράτες της Χαμάς στο κιμπούτς Κφαρ Άζα

Μέση Ανατολή: Οι φρικιαστικές εικόνες από τη σφαγή Ισραηλινών από τρομοκράτες της Χαμάς στο κιμπούτς Κφαρ Άζα

Ο κύκλος αίματος που έχει ανοίξει στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ δεν λέει να κλείσει, τα θύματα αυξάνονται συνέχεια και οι εικόνες που έρχονται προκαλούν όχι μόνο τρόμο, αλλά και τεράστια και πρωτόγνωρη φρίκη.

Παράδειγμα οι αποτρόπαιες και φρικιαστικές εικόνες που αντίκρισαν στρατιώτες του Ισραήλ όταν μπήκαν στο Κιμπούτς Κφαρ Άζα, στο οποίο επιτέθηκαν τρομοκράτες της Χαμάς το περασμένο Σάββατο (7.10.2023).

Στην περιοχή του Ισραηλινού κιμπούτς στη Μέση Ανατολή έγινε ένα αληθινό λουτρό αίματος. Οι τρομοκράτες της Χαμάς σφαγίασαν με αποτρόπαιο τρόπο όσους βρήκαν μέσα στο κιμπούτς του Ισραήλ.

Η περιοχή του κιμπούτς Κφαρ Άζα μετατράπηκε σε εκατόμβη νεκρών. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες αντίκρισαν εικόνες που δεν χωράει το μυαλό.

Σοροί αθώων ανθρώπων ήταν διάσπαρτοι σε όλο το τοπίο της φρίκης. Πτώματα σφαγιασμένα, καμένα, γεμάτα σφαίρες. Kαμένα και ισοπεδωμένα σπίτια, διαλυμένα έπιπλα, πυρπολημένα αυτοκίνητα.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου, είναι μακελειό»

Η δυσοσμία από τα πτώματα ήταν χαρακτηριστική ενώ οι δημοσιογράφοι περιδιάβαιναν τους δρόμους του κιμπούτς.

«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στις κρεβατοκάμαρές τους, στα δωμάτια προστασίας, και πώς ο τρομοκράτης τους σκοτώνει. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υποστράτηγος, Ιτάι Βερούβ.

«Είναι κάτι που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Είναι κάτι που φανταζόμασταν από τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας στο πογκρόμ στην Ευρώπη και αλλού. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη σύγχρονη ιστορία».

Ένας στρατιώτης ακούγεται να φωνάζει: «Πείτε στον κόσμο τι είδατε εδώ».

Οι στρατιώτες προσπαθούσαν να ασφαλίσουν τα μονοπάτια τους κιμπούτς ενώ στο βάθος ακούγονταν περιστασιακά πυρά και εκρήξεις. Μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να διασχίζουν τον ουρανό, ενώ στο βάθος φαινόταν καπνός να υψώνεται πάνω από τη Γάζα. Οι σειρήνες προειδοποίησαν για ρουκέτες, οι οποίες αναχαιτίστηκαν στον ουρανό.

Μοναδική παρηγοριά ένα μικρό σκυλάκι. Γλίτωσε από την κτηνώδη μανία των τρομοκρατών της Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί το πήραν στα χέρια τους για να το μεταφέρουν μακριά από τον τόπο της τραγωδίας.

Τι είναι τα κιμπούτς

Τα κιμπούτς είναι ένας τύπος κοινόβιου. Ενός οικισμού, που υπάρχει στο Ισραήλ. Είναι μια συλλογική κοινότητα, που ασχολείται με τις αγροτικές εργασίες.

Το πρώτο κιμπούτς ήταν το Deganya Aleph, που ιδρύθηκε το 1910. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 270 κιμπούτς στο Ισραήλ. Έχουν πάντως, διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από το γεωργικό τους ξεκίνημα και πολλά είναι τώρα ιδιωτικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις