Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Πώς το Ισραήλ ανέκρουσε την εισβολή της Χαμάς από τη θάλασσα

Μέση Ανατολή: Πώς το Ισραήλ ανέκρουσε την εισβολή της Χαμάς από τη θάλασσα

Να μπει στο έδαφος του Ισραήλ από τη θάλασσα επιχείρησε το βράδυ της Τρίτης (24.10.2023) η Χαμάς, αλλά ο ισραηλινός στρατός το απέτρεψε.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το πώς κατάφερε και εμπόδισε τη Χαμάς να εισβάλει στο έδαφός του μέσα από τη θάλασσα. 

Συγκεκριμένα μέλη των Ταξιαρχικών Εζεντίν αλ Κάσαμ σκόπευαν να περάσουν βόρεια κατά μήκος των ακτών και να επιτεθούν στο κιμπούτς Ζικίμ, ενώ στην περιοχή διεξάγονται έρευνες.

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για νεκρούς μαχητές, ενώ ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στη στρατιωτική εγκατάσταση από την οποία έφυγαν οι τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Αεροπορία του Ισραήλ, «πυρήνας της Χαμάς εντοπίστηκε στο Κιριάτ από τον ναυτικό έλεγχο του θαλάσσιου βραχίονα. Τα μέλη της οργάνωσης βγήκαν μέσω μίας σήραγγας στην παραλία στη Λωρίδα της Γάζας και σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να εισέλθουν σε ισραηλινό έδαφος, στην περιοχή Ζικίμ, δια θαλάσσης.

Μαχητικά αεροσκάφη και ναυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο τούνελ από το οποίο βγήκαν τα μέλη της Χαμάς καθώς και στην αποθήκη όπλων που χρησιμοποιούσαν».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις