Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Σκοτώθηκε στη Γάζα εργαζόμενη του ΠΟΥ – Ξεκληρίστηκε η οικογένειά της

Μέση Ανατολή: Σκοτώθηκε στη Γάζα εργαζόμενη του ΠΟΥ – Ξεκληρίστηκε η οικογένειά της

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ έκανε σήμερα (21.11.2023) γνωστό ότι μία από τις εργαζόμενές του Οργανισμού σκοτώθηκε στο επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τη Γάζα, ενώ ξεκληρίστηκε η οικογένειά της.

Η άτυχη εργαζόμενη του ΠΟΥ έχασε τη ζωή της στη Γάζα, όπου μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μαζί με το 6 μηνών μωρό της, τον σύζυγό της και τα δύο αδέλφια της.

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε συντετριμμένοι: Χάσαμε μία από τους δικούς μας σήμερα στη Γάζα», ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, στη σελίδα του στο X (πρώην Twitter), όπου ανάρτησε και μια φωτογραφία του θύματος, η οποία ονομαζόταν Ντίμα Αλχάτζ.

«Λέγεται πως πολλά άλλα μέλη της οικογένειας που είχαν βρει καταφύγιο στο ίδιο σπίτι επίσης σκοτώθηκαν», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δεν έδωσε πάντως, επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η οικογένεια πέθανε και ποιος ευθύνεται για τη νέα τραγωδία στη Μέση Ανατολή.

 

Περισσότεροι από 14.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Στο μεταξύ, η  κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 14.128 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

Μεταξύ των καταγεγραμμένων νεκρών βρίσκονται 5.840 παιδιά και 3.920 γυναίκες, ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς.

Επιπλέον, 33.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις