Κυριακή, 25 Φεβ.
18oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Σοκαριστική αποκάλυψη εκπροσώπου της κυβέρνησης του Ισραήλ – «Η Χαμάς κρατάει σορούς ομήρων»

Μέση Ανατολή: Σοκαριστική αποκάλυψη εκπροσώπου της κυβέρνησης του Ισραήλ – «Η Χαμάς κρατάει σορούς ομήρων»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Μια σοκαριστική και ανατριχιαστική αποκάλυψη έκανε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ, ο οποίος μιλώντας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή τόνισε ότι η Χαμάς κρατάει ακόμα σορούς από ομήρους που είχε δολοφονήσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, Έιλον Λεβί, μιλώντας σήμερα (9.12.2023) στο OPEN για την σύγκρουση με την Χαμάς που έχει τυλίξει στις φλόγες τη Μέση Ανατολή, τόνισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση δεν κρατά στη Γάζα μόνο τους ομήρους που ζουν, αλλά και όσους έχουν δολοφονηθεί.

Για τον θάνατο κάποιων από τους ομήρους, που κρατάει η Χαμάς και υποτίθεται ότι είναι εν ζωή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ ήταν ξεκάθαρος και τόνισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση κρατάει τις σορούς αυτές για να συνεχίσει τον ψυχολογικό πόλεμο κατά των συγγενών τους.

«Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από τους ομήρους που απήχθησαν βίαια στις 7 Οκτωβρίου δεν είναι πια στη ζωή. Είναι φρικιαστικό ότι η Χαμάς δεν κρατά μόνο τους ομήρους που είναι εν ζωή αλλά κρατά σορούς ομήρων και συνεχίζει τον ψυχολογικό τρόμο στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και στο Ισραήλ, με το να μην επιστρέφει τις σορούς», είπε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Αρρωστημένη ένδειξη απόλυτης απανθρωπιάς»

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στο ότι απήγαγαν ομήρους, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στο ότι κρατούν τους ομήρους και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στο να κρατούν σορούς. Είναι μια αρρωστημένη ένδειξη της απόλυτης απανθρωπιάς της Χαμάς και της έλλειψης σεβασμού στις ανθρώπινες αξίες», τονίζει ο εκπρόσωπος του Ισραήλ.

 

Σε ερώτηση για το αν το Ισραήλ είναι κοντά σε μια εκεχειρία με τη Χαμάς έτσι ώστε οι Παλαιστίνοι να απελευθερώσουν και τους υπόλοιπους ομήρους και να φανεί μια αχτίδα φωτός στη Μέση Ανατολή, ο Έιλον Λεβί τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τον πόλεμο μαζί με τους συμμάχους της.

«Η Χαμάς ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο στις 7 Οκτωβρίου και η Χαμάς τον επανεκκίνησε την 1η Δεκέμβρη. Συνεχίζουμε να πολεμάμε για να καταστρέψουμε το καθεστώς τρομοκρατίας της Χαμάς έχοντας στο πλευρό μας τους Γάλλους και τους διεθνείς εταίρους μας», ανέφερε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις