Κόσμος

Μέση Ανατολή – Σύνοδος Ριάντ: Άμεση κατάπαυση πυρός ζήτησε ο Σίσι και διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη ο Ερντογάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, έκανε σήμερα στη έκκληση για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς «χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις» μιλώντας στη Σύνοδο του Ριάντ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη.

«Οι πολιτικές συλλογικής τιμωρίας των ανθρώπων στη Γάζα… είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την αυτοάμυνα ή άλλους ισχυρισμούς. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως», πρόσθεσε ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην ομιλία του στην έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Για κατάπαυση πυρός μίλησε πάντως και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο που έχει κεντρικό θέμα τον πόλεμο Ισραήλ Χαμάς, που έχει τυλίξει στις φλόγες τη Μέση Ανατολή.

Στη δική του ομιλία στη σύνοδο κορυφής του Ριάντ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.

«Αυτό που χρειαζόμαστε στη Γάζα δεν είναι παύσεις μερικών ωρών, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η μεταναστευτική κρίση στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Η Ελλάδα στις 22 χώρες που πιέζουν την Ισπανία για αυστηρότερα μέτρα – Ο Σάντσεθ εν μέσω αντιδράσεων ανέβασε summer playlist
Η έκρυθμη κατάσταση στον ισπανικό θύλακα ανοίγει μέτωπο στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 22 ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς ελέγχων στη Σένγκεν - Για «εγωιστική» και «παράνομη» στάση κάνει λόγο ο Πέδρο Σάντσεθ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα
Ο Τραμπ απειλεί ξανά με «πολύ δυνατά πλήγματα» στο Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές
«Θα τους χτυπήσουμε πολύ δυνατά και, κάποια στιγμή θα πουν "δεν μπορούμε άλλο"», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ - Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από βλήμα στα ανοικτά του Ομάν
Ντόναλντ Τραμπ