Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: «Χρησιμοποιούμε ξύδι για τη θεραπεία των μολύνσεων» περιγράφει γιατρός σε νοσοκομείο της Γάζας

Μέση Ανατολή: «Χρησιμοποιούμε ξύδι για τη θεραπεία των μολύνσεων» περιγράφει γιατρός σε νοσοκομείο της Γάζας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο ορθοπεδικός χειρουργός Δρ. Nedal Abed, μεταφέρει την τραγική κατάσταση σε ένα άλλο νοσοκομείο της Γάζας, το Al Quds. Τα όσα λέει στο βίντεο, που ανάρτησαν οι Γιατροί χωρίς σύνορα, συγκλονίζουν…

«Έχουμε πολλούς, εκατοντάδες τραυματίες. Υποδεχόμαστε πολλούς τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές Πολλές φορές δεχόμαστε τραυματίες με ακρωτηριασμούς, ξέρετε, μετά από εκρήξεις» περιγράφει ο γιατρός.

Και αποκαλύπτει ότι λόγω των ελλείψεων σε πολύτιμα νοσοκομειακά υλικά: «Κυριολεκτικά ξεκινήσαμε πριν από μία εβδομάδα να χρησιμοποιούμε ξύδι για τη θεραπεία των μολύνσεων».

Ο χειρουργός εξηγεί ότι ο ίδιος δεν έχει καν σπίτι για να επιστρέψει, καθώς και το δικό του έχει καταστραφεί ενώ ανησυχούν όλοι για τις οικογένειές τους.

«Μας λένε να εκκενώσουμε και εμείς δεν το κάνουμε»

Ο γιατρός εξηγεί ότι γίνονται συνεχώς εκρήξεις σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο και πως τους ζητούν συχνά να το εκκενώσουν όμως, δεν τους λέει κανείς πού να πάνε…

«Εμείς δεν το κάνουμε. Θέλω να πω δε μπορούμε γιατί δε μας λένε πού να πάμε και πώς να μεταφέρουμε τους ασθενείς μας. Στην πραγματικότητα έχουμε χιλιάδες πολίτες στο νοσοκομείο. Πώς να τους πείσουμε να βγουν έξω; Πού; Πού να πάνε;».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις