Κόσμος

Μετά το φυσικό αέριο ερίζουν τώρα για το πετρέλαιο

Μετά το φυσικό αέριο τώρα Ρωσία και Λευκορωσία προσπαθούν να βρουν λύση και για το πετρέλαιο.

Ρωσία και Λευκορωσία θα επαναλάβουν τις συνομιλίες τους το Σάββατο στη Μόσχα για να προσπαθήσουν να διευθετήσουν την διαφορά τους για το πετρέλαιο που θα μπορούσε, αν επιδεινωθεί, να επηρεάσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης. 

Μετά από μια ημέρα παύσης, “οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο”, δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας, Ιρίνα Ιεσίποβα, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις. 

Η Λευκορωσία έστειλε σήμερα τον αντιπρόεδρο της κυβερνησής της Βλαντιμίρ Σεμάτσκο στη Μόσχα, ένα σημάδι ότι οι συζητήσεις, που διεξήχθησαν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα μπορούσαν να επιταχυνθούν. 

“Η αντιπροσωπεία της Λευκορωσίας με επικεφαλής τον κ. Σεμάτσκο, θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Ιγκόρ Σετσίν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Τιμοσένκο. 

Τις τελευταίες ημέρες, η Λευκορωσία άφησε να εννοηθεί ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της δεν θα μετέβαινε στη Μόσχα, αν δεν ήταν πιθανό και τα δύο μέρη να υπογράψουν μια συμφωνία. 

Η Λευκορωσία, η οποία αντλεί σημαντικά έσοδα από τη διύλιση και την μεταπώληση στο εξωτερικό του ρωσικού αργού, διαφωνεί με την απόφαση της Μόσχας να της επιβάλει δασμούς για το πετρέλαιο από την 1η Ιανουαρίου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοβαρά επεισόδια στο Λος Άντζελες για τις μαζικές συλλήψεις μεταναστών: Στους δρόμους η Εθνοφρουρά – «Εσείς φέρνετε το χάος, εμείς φέρνουμε χειροπέδες»
Περισσότεροι από 40 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες Σάββατο στο Λος Άντζελες επειδή αντιτάχθηκαν σε μέλη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE)
Ένας άνδρας σε μοτοσικλέτα ανεμίζει μία μεξικανική σημαία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων
2
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στη Ρώμη - «Στοπ στη γενοκτονία της Γάζας και στην ανοχή του Ισραήλ»
Στην πορεία, την οποία οργάνωσαν οι τρεις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατέληξε στην πλατεία Σαν Τζοβάνι της Ρώμης, συμμετείχαν πάνω από 300.000 πολίτες
Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαδήλωση με αίτημα τον τερματισμό των βομβαρδισμών στη Γάζα, στη Ρώμη
Η Γερμανία ετοιμάζει καταφύγια πολέμου καθώς φοβάται ρωσική επίθεση στην Ευρώπη την επόμενη 4ετία
Ο επικεφαλής της Γερμανικής πολιτικής προστασίας ζητά επείγουσα αναβάθμιση των καταφυγίων ψυχρού πολέμου, παίρνοντας έγκριση χρηματοδότησης από την κυβέρνηση Μερτς
Καταφύγιο από τον ψυχρό πόλεμο 11