Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μετά το κάστρο Μπαλμόραλ, ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει στο κοινό και το παλάτι του Μπάκινγχαμ

Μετά το κάστρο Μπαλμόραλ, ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει στο κοινό και το παλάτι του Μπάκινγχαμ
Reuters

Μία ακόμη βασιλική κατοικία ανοίγει ο βασιλιάς Κάρολος για το κοινό, καθώς μετά το Μπαλμόραλ στη Σκοτία επισκέπτες θα περάσουν για πρώτη φορά και την πόρτα του παλατιού του Μπάκινγχαμ.

Η απόφαση να ανοίξουν και τα δύο κτήματα έρχεται αφότου ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε ότι ήθελε να ανοίξει τις πόρτες της επίσημης βασιλικής κατοικίας στο κοινό, του παλατιού του Μπάκινγχαμ.

Σημειώνεται ότι το κάστρο Μπαλμόραλ υπήρξε το αγαπημένο καταφύγιο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι βασιλικοί θαυμαστές έδειξαν εξαρχής ενδιαφέρον, με τα εισιτήρια για την αγαπημένη κατοικία της της εκπλιπούσας μονάρχη, να κοστίζουν μεταξύ 100 και 150 λιρών Αγγλίας.

Αν και τα εισιτήρια προορίζονταν για γερά πορτοφόλια, εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από μία ημέρα με αποτέλεσμα να πέσει η σελίδα.

Όσοι έχασαν την ευκαιρία για το Μπαλμόραλ, ίσως σταθούν τυχεροί τώρα καθώς με 75 λίρες Αγγλίας οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν μια ξενάγηση στη βασιλική κατοικία που εδρεύει στο Λονδίνο, στο παλάτι του Μπάκινγχαμ. 

Από αυτό το καλοκαίρι όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να επισκέπτονται την ανατολική πτέρυγα του παλατιού.

Μεταξύ των δωματίων που θα είναι προσβάσιμα στο κοινό θα είναι και το δωμάτιο στο οποίο συγκεντρώνεται η βασιλική οικογένεια πριν βγει στο γνωστό μπαλκόνι όπου χαιρετούν το κοινό μετά από σημαντικές εκδηλώσεις όπως στέψεις, επετείους αλλά την καθιερωμένη ετήσια παρέλαση. Δεν θα μπορέσουν όμως να βγουν στο διάσημο μπαλκόνι.

Οι επισκέψεις θα γίνονται Ιούλιο και Αύγουστο, πέντε χρόνια μετά τις εργασίες ανακαίνισης στην ανατολική πτέρυγα για «να αναβαθμίσει την υποδομή του ιστορικού κτιρίου, να βελτιώσει την πρόσβαση και να το διατηρήσει για τις μελλοντικές γενιές».

Οι περιηγήσεις θα μεταφέρουν τους επισκέπτες μέσα από δωμάτια και χώρους, συμπεριλαμβανομένου του κύριου διαδρόμου, που εκτείνεται σε όλο το μήκος της πτέρυγας, όπου είναι αναρτημένοι πίνακες καλλιτεχνών όπως ο Thomas Gainsborough.

Εισιτήρια για περιορισμένο αριθμό επισκέψεων που θα γίνονται καθημερινά από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, ξεκινούν να πωλούνται από τις 9 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, το κάστρο Μπαλμόραλ θα είναι ανοιχτό για το κοινό για πρώτη φορά από την 1η Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 100 λίρες Αγγλίας δηλαδή 116 ευρώ ή 150 λίρες Αγγλίας ή 175 ευρώ με απογευματινό τσάι. 

Πληροφορίες από Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις