Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μετά τον Παπαδόπουλο “καρφώνει” και ο Φλιν τον Τραμπ; Διέκοψε κάθε επικοινωνία

Μετά τον Παπαδόπουλο “καρφώνει” και ο Φλιν τον Τραμπ; Διέκοψε κάθε επικοινωνία

Δεν του έφταναν οι “φουρτούνες” από τη συμφωνία που έκανε ο άλλοτε σύμβουλός του Τζορτζ Παπαδόπουλος με το FBI. Τώρα, φαίνεται ότι και ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν συνεργάτες για να “δώσει” τον Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του.

Δύσκολοι καιροί για τον Τραμπ. Γιατί η έρευνα σχετικά με το ρόλο της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και την εμπλοκή συνεργατών του, όχι μόνο δεν οδεύει προς το αρχείο αλλά τον απειλεί όλο και περισσότερο. Μετά τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, ο Μάικλ Φλιν φαίνεται πως επιλέγει την… οδό της συνεργασίας με τις αρχές.

Και ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου είναι άνθρωπος που ξέρει πολλά. Κι ας εκδιώχθηκε από τον Λευκό Οίκο λίγες μέρες αφού ανέλαβε τον Τραμπ.

Η «πόρτα» του Φλιν στον Τραμπ

Ο Μάικλ Φλιν ήταν από τους πρώτους που τέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ. Οι δικηγόροι του προχώρησαν σε μια κίνηση που “λέει” πολλά. Ενημέρωσαν τους νομικούς συμβούλους του Τραμπ πως πλέον δεν θα συζητούν μαζί τους την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Και αυτό, σύμφωνα με τους New York Times, αφήνει να εννοηθεί πως πλέον ο Φλιν συνεργάζεται στην έρευνα. Για να γλιτώσει ό,τι και όσο μπορεί ο ίδιος φυσικά.

Φλιν Τραμπ

Ο Μίλερ είναι από τα κεντρικά πρόσωπα της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα για αν και κατά πόσο υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες του Ρεπουμπλικάνου να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι τώρα οι δικηγόροι του Φλιν αντάλλασσαν πληροφορίες με την νομική ομάδα του Τραμπ για την έρευνα. Επικαλούμενη τέσσερις πηγές που δεν κατονόμασε, η εφημερίδα έγραψε ότι αυτή η συνεργασία έχει πλέον τερματιστεί.

Το περίμενε ο Τραμπ

Σε δηλώσεις του στην Washington Post, ο Τζέι Σέκουλοου, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον Τραμπ, σημείωσε ότι η κίνηση αυτή «δεν ήταν εντελώς απροσδόκητη». Έσπευσε, πάντως, να προσθέσει: «Κανένας δεν πρέπει να καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτό σημαίνει οτιδήποτε, ότι ο στρατηγός (σ.σ. εν αποστρατεία) Φλιν συνεργάζεται (στην έρευνα) εναντίον του προέδρου».

Τραμπ

Η νομική ομάδα του Τραμπ πιστεύει ότι ο Φλιν συζητάει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί στην έρευνα του Μιούλερ.

Ο Μάικλ Φλιν απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο όταν αποκαλύφθηκε πως είχε πει ψέματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους.

Βαριά σκιά στον Λευκό Οίκο

Η έρευνα ρίχνει βαριά σκιά στον Λευκό Οίκο από τον Ιανουάριο. Τότε, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν υποστηρίξει ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τη Χίλαρι Κλίντον.

Πως; Ενορχηστρώνοντας επιθέσεις χάκερ και τη δημοσιοποίηση e-mails που την έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και διασπείροντας προπαγάνδα μέσω social media για να πλήξουν το κύρος της.

Η Ρωσία διαψεύδει ότι αναμίχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Το ίδιο και ο Τραμπ άλλωστε. Πρόσφατα μάλιστα είπε πως… πίστεψε τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν του είπε ότι η Ρωσία δεν έκανε… τίποτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις