Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Μετά τους πρόσφυγες στην Ουκρανία, το «Another Love» του Tom Odell «συντροφεύει» τις εξεγερμένες γυναίκες στο Ιράν

Μετά τους πρόσφυγες στην Ουκρανία, το «Another Love» του Tom Odell «συντροφεύει» τις εξεγερμένες γυναίκες στο Ιράν

Το «Another Love» του Tom Odell, αν και κυκλοφόρησε το 2013, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο17 στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται και στο γεγονός ότι το εν λόγω τραγούδι έχει συντροφεύσει τόσο τους πρόσφυγες της Ουκρανίας που εγκατέλειπαν τη χώρα τους μετά την εισβολή της Ρωσίας, όσο και των γυναικών που έχουν εξεγερθεί στο Ιράν

Τις τελευταίες ημέρες ένα απόσπασμά του «Another Love» χρησιμοποιείται επανειλημμένα σε βιντεάκια του Tik Tok, τα οποία σχετίζονται με τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στο Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί που έχασε την ζωή της αφού ξυλοφορτώθηκε μέχρι θανάτου μετά την σύλληψή από την «Αστυνομία Ηθών» γιατί δεν φορούσε καλά τη μαντίλα. Δεν έχει περάσει όμως πολύς καιρός που το τραγούδι του Tom Odell είχε γίνει σύμβολο της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας στα social media, με εκατοντάδες βίντεο TikTok να χρησιμοποιούν το κομμάτι. 

Το απόσπασμα του «Another Love» που χρησιμοποιείται πάντως για τις διαδηλώσεις στο Ιράν είναι ένα σύντομο κλιπ που γυρίστηκε σε συναυλία του Tom Odell, στο οποίο το πλήθος ακούγεται να τραγουδά τους στίχους: «Και αν κάποιος σε πληγώσει, θέλω να πολεμήσω/ Αλλά τα χέρια μου έχουν σπάσει πάρα πολλές φορές/ Έτσι θα χρησιμοποιήσω τη φωνή μου, θα είμαι τόσο*** αγενής/ Οι λέξεις πάντα κερδίζουν, αλλά ξέρω ότι θα χάσω». Και έχει γίνει η μουσική υπόκρουση κυρίως σε βίντεο, στα οποία γυναίκες στο Ιράν κόβουν τα μαλλιά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Αμινί.

Δείτε βίντεο:

@thedaaal Please share this videos and be the sound of Iran. Meanwhile the president of Iran is in United States for United nation and he’s denying everything. #mahsaamini #mahsa_amini #iran #justiceforiran #justice #war #civilian #Iran #iran🇮🇷 #sharethis #viral #viralvideo #fyp #fypシ #fypシ゚viral #iraniangirl #iranianprotests2022 #protest #dictatoship #fightingfreedom #womenpower #power ♬ original sound – em🤍

https://www.youtube.com/watch?v=iMFH5Pr5kqg&t=35s

Σχολιάζοντας τα βίντεο από τις διαμαρτυρίες ο Τομ Οντέλ είπε: «Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν. Στέλνω την αγάπη και τις σκέψεις μου σε αυτούς τους απίστευτα γενναίους ανθρώπους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπερασπίζονται τις γυναίκες». «Ο καθένας πρέπει να έχει την επιλογή τι να φορέσει ή τι να μη φορέσει» προσέθεσε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο τραγουδιστής αφιέρωσε επίσης το «Another Love» στους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στη Γερμανία: «Απόψε θέλω να το αφιερώσω στους γενναίους ανθρώπους που διαδηλώνουν στο Ιράν».

Με πληροφορίες και από Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις