Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μετάλλαξη κορονοϊού – Αργεντινή: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του βραζιλιάνικου στελέχους

κορονοϊός
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Αργεντινή με την μετάλλαξη του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, την Δευτέρα (8/2) εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του ιού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία.

Ο Χινές Γκονσάλες Γκαρσία διευκρίνισε ότι εντοπίστηκε η παραλλαγή P.1 σε δύο δείγματα και η παραλλαγή P.2 σε δύο άλλα, ενώ σημείωσε πως και τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν μολυνθεί είναι ταξιδιώτες που έφθασαν στην Αργεντινή από τη Βραζιλία.

Click4more: ΗΠΑ: Σχεδόν 3 εκατομμύρια παιδιά έχουν προσβληθεί από κορονοϊό

«Τα ευρήματα αυτά υπογραμμίζουν πόσο μεγάλη σημασία έχει (…) η ενεργητική επιδημιολογική επιτήρηση ώστε να παρακολουθείται η εκδήλωση αυτών των παραλλαγών στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Γκονσάλες Γκαρσία.

Τη 16η Ιανουαρίου, το υπουργείο ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, ως την Κυριακή στην Αργεντινή είχαν καταγραφεί 49.171 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.980.347 μολύνσεων από κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις