Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μετάλλαξη Όμικρον: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Αυστρία

Μετάλλαξη Όμικρον: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Αυστρία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκε σήμερα Δευτέρα (29.11.2021) στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τιρόλου και αφορά πρόσωπο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Νότια Αφρική.

«Έχουμε τώρα τα αποτελέσματα που μας χρειάζονται ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε», πως το ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε προχθές Σάββατο είναι «σίγουρα» η παραλλαγή B.1.1.529 (μετάλλαξη Όμικρον), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων APA το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας.

Οι περιφερειακές αρχές υγείας του Τιρόλου είχαν πει προχθές Σάββατο (27.11.2021) ότι υποψιάζονται ότι υπάρχει ένα περιστατικό μόλυνσης με τη μετάλλαξη Όμικρον σε ένα πρόσωπο χωρίς συμπτώματα.

Την Παρασκευή, η Αυστρία έκλεισε τα σύνορά της στους ταξιδιώτες από επτά χώρες της νότιας περιοχής της αφρικανικής ηπείρου λόγω του εντοπισμού στη Νότια Αφρική της παραλλαγής Όμικρον, που παρουσιάζει έναν «πολύ αυξημένο κίνδυνο», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αν και «κανένας θάνατος» δεν έχει αποδοθεί σε αυτήν προς το παρόν.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες προκειμένου να προσδιοριστούν οι αλλαγές που προκαλεί η Όμικρον σε όρους μεταδοτικότητας και σοβαρότητας της ασθένειας, καθώς και οι συνέπειές της σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, τα διαγνωστικά τεστ και τις θεραπείες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις