Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μετάλλαξη Όμικρον – ΗΠΑ: Πέντε κρούσματα στη Νέα Υόρκη, ένα στη Χαβάη

Μετάλλαξη Όμικρον – ΗΠΑ: Πέντε κρούσματα στη Νέα Υόρκη, ένα στη Χαβάη

Τα πρώτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσαν η πολιτεία της Νέας Υόρκης και της Χαβάης στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε την Πέμπτη πέντε κρούσματα της νέας μετάλλαξης του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την κυβερνήτη Κάθι Χόκουλ, προτρέποντας τους συμπολίτες της να μην πανικοβληθούν και να εμβολιαστούν.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε. Ξέραμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα ερχόταν και διαθέτουμε τα εργαλεία για να σταματήσουμε την εξάπλωση», διαβεβαίωσε μέσω Twitter η κυρία Χόκουλ, η κυβερνήτης μιας πολιτείας των ΗΠΑ με κάπου 20 εκατομμύρια κατοίκους.

«Εμβολιαστείτε. Κάντε την αναμνηστική δόση σας. Φοράτε τη μάσκα σας», παρότρυνε η αξιωματούχος.

Ως αυτό το στάδιο, στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί από τις υγειονομικές αρχές οκτώ κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον.

Πρώτο κρούσμα και τη Χαβάη

Το υπουργείο Υγείας της πολιτείας της Χαβάης ανακοίνωσε πως εντόπισε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του νέου κορονοϊού, τονίζοντας πως πρόκειται για περίπτωση μετάδοσης στην κοινότητα, καθώς ο άνθρωπος που μολύνθηκε δεν έχει ιστορικό ταξιδιών.

Το πρόσωπο αυτό, κάτοικος της νήσου Οάχου, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα της COVID-19. Πρόκειται για επαναμόλυνση, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε νοσήσει ήδη από την COVID-19 και δεν είχε εμβολιαστεί, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Η Χαβάη έγινε η πέμπτη πολιτεία των ΗΠΑ όπου εντοπίστηκε κρούσμα της Όμικρον. Οι μολύνσεις από αυτή έφθασαν πλέον τις 9 στη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις