Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μετάλλαξη Όμικρον – Νότια Κορέα: Επιβάλλει περιορισμούς στις αφίξεις από οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής

Μετάλλαξη Όμικρον – Νότια Κορέα: Επιβάλλει περιορισμούς στις αφίξεις  από οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής

Περιορισμούς στις αφίξεις από τη Νότια Αφρική και από επτά άλλες χώρες λόγω της ανησυχίας για την νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, η οποία εντοπίστηκε στην περιοχή ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει η Νότια Κορέα.

Η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών ανακοίνωσε ότι από τις 28 Νοεμβρίου η έκδοση βίζας για τους προερχόμενους από οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής θα περιοριστεί, ενώ οι νοτιοκορεάτες πολίτες που επιστρέφουν από αυτή την περιοχή θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Οι οκτώ χώρες τις οποίες αφορούν οι περιορισμοί είναι: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ζιμπάμπουε, Ναμίμπια, Λεσότο, Εσουατίνι, Μοζαμβίκη και Μαλάουι.

Μαυρίκιος: Αναστέλλονται οι πτήσεις από τη Νότια Αφρική λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον

Ο Μαυρίκιος θα αναστείλει όλες τις εμπορικές επιβατικές πτήσεις από τη Νότια Αφρική από τις 28 Νοεμβρίου εξαιτίας της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, της Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της νήσου.

Ανακοίνωση του υπουργείου προσθέτει ακόμη ότι όποιοι επιβάτες έχουν πάει στη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι και την Ζιμπάμπουε θα απαγορεύεται να εισέλθουν στον Μαυρίκιο ή να περάσουν ως ενδιάμεσο σταθμό από εκεί.

Η αεροπορική εταιρεία South African Airways, η οποία ξεκίνησε πάλι τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο, ανέφερε στο Twitter ότι θα σταματήσει τις πτήσεις προς τον Μαυρίκιο ως αποτέλεσμα της απόφασης για αναστολή των πτήσεων.

Ο Μαυρίκιος, η οικονομία του οποίου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, έχει καταγράψει 20.913 κρούσματα κορονοϊού και 240 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις