Site icon NewsIT

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Pfizer και BioNTech ψάχνουν ήδη πόσο ανθεκτική είναι στα εμβόλια

26.11.2021 | 14:23
Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Pfizer και BioNTech ψάχνουν ήδη πόσο ανθεκτική είναι στα εμβόλια

Μπορούν Pfizer και BioNTech να βρουν την απάντηση για το πως θα αντιμετωπιστεί η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, αυτή που εντοπίστηκε στη Μποτσουάνα; Η απάντηση θα δοθεί σε δυο εβδομάδες.

Καθώς η μετάλλαξη της Μποτσουάνα προκαλεί παγκόσμιο συναγερμό και «κλείνει» σύνορα σε χώρες από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Αφρικής, η BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, έκανε γνωστό ότι περιμένει “το αργότερο σε δύο εβδομάδες” τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

“Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529” που “διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα”, χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2 (κορονοϊός), εξήγησε η εκπρόσωπος της BioNTech στο AFP.

“Η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες, αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version