Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μετεωρίτης, πύραυλος του Πούτιν ή εξωγήινοι; [vid]

Μετεωρίτης, πύραυλος του Πούτιν ή εξωγήινοι; [vid]

Οι πράσινες λάμψεις στον ουρανό πάνω από τη Σιβηρία έχουν προκαλέσει σύγχυση σε ειδικούς και πολίτες που αναζητούν τι κρυβόταν από πίσω. Μετεωρίτης, πύραυλος ή και εξωγήνοι;

Οι λάμψεις φώτισαν τον ουρανό γύρω από τη λίμνη Βαϊκάλη νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, με τους πολίτες αρχκά να πιστεύουν ότι το πράσινο φως ήταν η “ουρά” πυραύλου που ξεκίνησε από τις στρατιωτικές βάσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Orenburg και έπληξε τον στόχο της χερσονήσου Kamchatka κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ωστόσο ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος θα είχε διασχίσει αρκετές ώρες νωρίτερα αυτό το τμήμα της Σιβηρίας.

Ενώ στα social media πολλοί άρχισαν να κάνουν σχόλια για εξωγήινους, οι ειδικοί διαφωνούν έντονα για το αγνώστων στοιχείων αντικείμενο που έγινε ορατό καθώς πετούσε χαμηλά στον ουρανό. Άλλοι πάλι έκαναν λόγο για πτώση μετεωρίτη ή για κομήτη.

Ο διευθυντής του παρατηρητηρίου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Irkutsk State University, Sergei Yazev, επισήμανε πως πρόκειται για μετεωρίτη bolide που εκρήγνυται στην ατμόσφαιρα αντί να πέφτει στο έδαφος όπως ένας μετεωρίτης.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε