Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέτρα κατά του κορονοϊού μόνο για τον Ερντογάν! «Μέσα» στην τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ, Μακρόν

Μέτρα κατά του κορονοϊού μόνο για τον Ερντογάν! «Μέσα» στην τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ, Μακρόν

Ο κορονοϊός απαιτεί απόσταση είπατε; Μόνο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως φαίνεται. Γιατί στην τηλεδιάσκεψη που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Μπόρις Τζόνσον, όλοι ήταν… ο ένας πάνω στον άλλο και μόνο ο «σουλτάνος» είχε απόσταση απ’ όλους.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία είναι χαρακτηριστικές. Ο Ερντογάν καθισμένος στην «κεφαλή» του τραπεζιού, έχει ικανή απόσταση από τους υπουργούς και τους συνεργάτες του που κάθονται στις δυο πλευρές του τραπεζιού, ανάμεσά τους οι υπουργοί Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ και το «δεξί χέρι» του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήλ Καλίν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με όσα συζητήθηκαν, σε αυτά δεν περιλαμβάνεται ο Έβρος. 75 λεπτά κράτησε η τηλεδιάσκεψη, όπως είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Βέβαια, αν σε αυτό υπολογίσουμε και την ώρα που χρειάζεται για τη μετάφραση, τότε η συζήτηση κράτησε σχεδόν μια ώρα.

Click4more Έβρος: Επεισόδια και άγρια μάχη για 90 λεπτά! Συντονισμένη επίθεση από Τούρκους αστυνομικούς

Ο Ερντογάν, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter (!), πέρα από τις φωτογραφίες, ανέβασε και το τι συζητήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

«Βρήκαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκτενώς πολλά θέματα, όπως την καταπολέμηση του κορονοϊού και την ανθρωπιστική κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας, λύσεις για την κρίση στη Συρία, το ζήτημα αιτούντων άσυλο και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ», ανέφερε ο Ερντογάν. Κουβέντα για τον Έβρο ιδιαίτερα δεν είπε.

«Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που βιώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, θα δραστηριοποιήσουμε πιο ενεργά τους μηχανισμούς διπλωματίας και συνεργασίας και θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να επιλύσουμε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό» προσέθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις