Κόσμος

Μέτρα στη Βρετανία για το λαθρεμπόριο όπλων, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η Βρετανία θα εντείνει τις προσπάθειές της να σταματήσει τη διασυνοριακή διακίνηση όπλων, μετά τις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι από ισλαμιστές, και θα ενημερώσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας της για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, ανακοίνωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κάμερον είχε μια συνάντηση σήμερα το πρωί με στόχο να εκτιμηθούν οι πιθανότητες να σημειωθούν στη Βρετανία επιθέσεις όπως αυτές του Παρισιού. Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες συμφώνησαν να συμπεριλάβουν ασκήσεις για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών στην εκπαίδευσή τους.

«Συζήτησαν επίσης για το γεγονός ότι τα όπλα αποτελούν κίνδυνο και συμφώνησαν (…) ότι θα πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους σε συνεργασία με άλλες χώρες για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο όπλων μέσω των συνόρων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Η Βρετανία αύξησε τον Αύγουστο τον συναγερμό της για τρομοκρατία στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι οι αρχές εκτιμούν ότι μια επίθεση «είναι πολύ πιθανή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές τραγωδίας στη Βενεζουέλα μετά τους σεισμούς 7,2 και 7,5 Ρίχτερ – Σκληρή μάχη στα συντρίμμια για επιζώντες – 32 νεκροί, πάνω από 700 τραυματίες
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Καράκας μετά τους ισχυρούς σεισμούς - Συνεργεία «παλεύουν» με τον χρόνο για την ανάσυρση των τραυματιών από τα συντρίμμια
REUTERS