Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

MH370: Οι έρευνες για το αεροπλάνο “φάντασμα” θα ξαναρχίσουν αν…

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Με τον πόνο των συγγενών των 239 νεκρών της πτήσης “φάντασμα” MH370 της Malaysia Airlines φαίνεται πως παίζουν κάποιοι. Ούτε μια μέρα αφού ανακοινώθηκε ότι σταματούν οι υποβρύχιες έρευνες για τον εντοπισμό το αεροπλάνου, η κυβέρνηση της Αυστραλίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίσουν ξανά!

Η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επανέναρξης της υποβρύχιας έρευνας στο μέλλον για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους της πτήσης MH370. Μια τέτοια εξέλιξη είναι ενδεχόμενο να δρομολογηθεί με την προϋπόθεση εντοπισμού “νέων αξιόπιστων στοιχείων” σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Αυστραλίας, Ντάρεν Τσέστερ.

Μετά την κοινή ανακοίνωση της Κίνας, της Αυστραλίας και της Μαλαισίας ότι “η μεγαλύτερη έρευνα στην ιστορία της αεροπορίας” αναστέλλεται μετά την ολοκλήρωση των ερευνών σε περιοχές συνολικού εμβαδού 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ο Τσέστερ δήλωσε ότι η Αυστραλία, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επανέναρξης των ερευνών, εάν νέα στοιχεία προσδιορίσουν μια τοποθεσία πιθανής πτώσης του μοιραίου Boeing 777.

“Δεν αποκλείω μία μελλοντική υποβρύχια έρευνα με οποιοδήποτε μέσο. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη νέων αξιόπιστων πληροφοριών” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το αεροπλάνο της Malaysia Airlines είχε απογειωθεί στις 8 Μαρτίου 2014 από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία με προορισμό το Πεκίνο. Λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ κι από τότε, πέρα από κάποια κομμάτια, δεν έχει εντοπιστεί και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στη σύγχρονη ιστορία της αεροπλοΐας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε