Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μια κινέζα με ύποπτες προθέσεις, μια κατηγορούμενη για υπόθεση πορνείας και ο Ντόναλντ Τραμπ

Μια κινέζα με ύποπτες προθέσεις, μια κατηγορούμενη για υπόθεση πορνείας και ο Ντόναλντ Τραμπ
Η κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ - Α - Λάγκο της Φλόριντα / REUTERS

Και ο πιο καλοπροαίρετος θα «πονηρευόταν» αν κάποιος του έλεγε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκαν στον ίδιο χώρο ο Αμερικανός Πρόεδρος, μια «μαντάμ» που είναι στο επίκεντρο σκανδάλου πορνείας και μια κινέζα «φορτωμένη» με κακόβουλο λογισμικό. Όταν μάλιστα ο χώρος αυτός είναι ιδιοκτησίας του Αμερικανού προέδρου δεν ξέρει κανείς από που να το πιάσει και που να το αφήσει.

Το περασμένο Σάββατο κι ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έπαιζε γκολφ στο Μαρ – α – Λάγκο της Φλόριντας, οι αρχές συνέλαβαν μια Κινέζα που μπήκε στο συγκρότημα και βρήκαν επάνω της κινητά τηλέφωνα, έναν φορητό υπολογιστή κι έναν μικροσκοπικό εξωτερικό σκληρό δίσκο γεμάτο «κακόβουλο λογισμικό».

Η Τζανγκ Γιουτζίνγκ, από τη ΛΔ της Κίνας, αρχικά υποστήριξε πως θα πήγαινε στην πισίνα του ιδιωτικού κλαμπ για να καταφέρει περάσει από την είσοδο. Γνώριζε, και αυτό προβληματίζει πολύ, ότι υπήρχε μια συνονόματή της στον κατάλογο των προσώπων που είχαν άδεια να χρησιμοποιούν την πισίνα. Έτσι, εκμεταλλευόμενη το εμπόδιο της γλώσσας, μπόρεσε να περάσει από το πρώτο σημείο ελέγχου και κατόπιν να κινηθεί με αμαξίδιο του γκολφ προς την είσοδο του συγκροτήματος, όπου ισχυρίστηκε πως ήταν προσκεκλημένη σε εκδήλωση που συνδεόταν με μια οργάνωση αμερικανοσινικής φιλίας στον ΟΗΕ.

Η οικογένεια Τραμπ επιστρέφει από το εξοχικό στην Φλόριντα…

Όμως, ο άνδρας που βρισκόταν στην υποδοχή δεν βρήκε καμιά καταχώριση που να επιβεβαίωνε πως ήταν προγραμματισμένη τέτοια εκδήλωση και ειδοποίησε τη μυστική υπηρεσία, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του Τραμπ. Οι πράκτορες που την ανέκριναν και την έψαξαν διαπίστωσαν ότι είχε μαζί της τέσσερα κινητά τηλέφωνα, έναν φορητό υπολογιστή, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο κι έναν μικροσκοπικό σκληρό USB γεμάτο «κακόβουλο λογισμικό» (malware). Συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις και απόπειρα παρείσφρησης σε φρουρούμενο χώρο. Η γυναίκα δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έπαιζε γκολφ σε άλλο σημείο του κλαμπ του.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, η Τζανγκ ενδέχεται να είχε πράγματι προσκληθεί, αλλά σε διαφορετική εκδήλωση, που επρόκειτο να γίνει την ίδια ημέρα στο κλαμπ. Την οργάνωνε η Λι «Σίντι» Γιανγκ. Πρόκειται για την πρώην ιδιοκτήτρια στούντιο μασάζ στην καρδιά του σκανδάλου για υπόθεση πορνείας στην οποία εμπλέκεται ο Ρόμπερτ Κραφτ, ο ιδιοκτήτης της ομάδας New England Patriots του αμερικάνικου φούτμπολ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις