Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μία πρώτη «ματιά» στο «I Was Born To Love You» (video)

I Was Born To Love You

Το επερχόμενο άλμπουμ των συναυλιών των Queen και του Άνταμ Λάμπερτ «Live Around The World» θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου, ωστόσο κυκλοφόρησε ήδη μία «πρώτη ματιά» του «I Was Born To Love You» από μια συναυλία του Αυγούστου 2014 στο φεστιβάλ Summer Sonic στην Οζάκα της Ιαπωνίας.

Το τραγούδι εμφανίστηκε αρχικά στο σόλο LP του Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury) που κυκλοφόρησε το 1985, με τίτλο «Bad Bad Guy», αλλά οι Queen το συμπεριέλαβαν 10 χρόνια αργότερα στο «Made In Heaven». «Είχα μια εμμονή με το τραγούδι αυτό και είχα την ιδέα να φτιάξω μια νέα εκδοχή του, προσομοιώνοντας πώς θα ακούγονταν αν είχαμε τη δυνατότητα να το παίξουμε ζωντανά με τον Φρέντι στη σκηνή», δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Μπράιαν Μέι (Brian May). «Έτσι, η έκδοση των Queen δημιουργήθηκε ως ένα “εικονικό” ζωντανό κομμάτι, χρησιμοποιώντας τα θεαματικά φωνητικά του Φρέντι ως βάση».

«Ο Ρότζερ (Roger Taylor), ο Τζον (John Deacon) κι εγώ παίξαμε τα μέρη μας ζωντανά», συνέχισε, «σε ένα αναθεωρημένο πρότυπο που έβαλα μαζί – συμπληρώνοντας με μερικές προσθήκες στο ρυθμό, με τα φωνητικά του Φρέντι και κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να δύνεται η αίσθηση ότι ήταν μια ζωντανή ηχογράφηση. Δεν γνωρίζαμε ότι χρόνια αργότερα θα είχαμε την ευκαιρία με τον Άνταμ να φέρουμε αυτήν την εκδοχή ζωντανά στη σκηνή».

Η έκδοση των Queen το 1995 δεν έκανε μεγάλη εντύπωση στην Αμερική, αλλά το ιαπωνικό κοινό την αγκάλιασε, αφού εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση μπύρας και ως θέμα μιας επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής. Αυτό ενέπνευσε τους Queen και τον Άνταμ Λαμπέρτ να το παίξουν στις 14 Αυγούστου 2014 σε μια συναυλία στη Σεούλ της Νότιας Κορέας προτού το παίξουν δύο μέρες αργότερα στο φεστιβάλ Summer Sonic στην Οζάκα της Ιαπωνίας. Αυτή είναι η έκδοση που περιλαμβάνεται στο «Live Around The World».

Το συγκρότημα και ο Άνταμ είχαν ανακοινώσει περιοδεία στην Ευρώπη για το καλοκαίρι που μας πέρασε, η οποία αναβλήθηκε λόγω της Covid-19. Έτσι την μετέθεσαν για το καλοκαίρι του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις