Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μικρή Μαντλίν: Κρίσιμη εξέλιξη – Ψάχνουν πρόσωπο «κλειδί»

Μαντλίν

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τη μικρή Μαντλίν. Αναζητούν ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιχορήγησε με επιπλέον 145.000 λίρες τους ερευνητές. Μετά από 10 χρόνια ερευνών, το συνολικό ποσό της επιχείρησης Grange για τη μικρή Μαντλίν αγγίζει τα 11,5 εκατομμύρια λίρες.

Οι αξιωματικοί της Scotland Yard περιμένουν ότι η έρευνα για την πολύκροτη εξαφάνιση θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο. Το τελικό στοιχείο στην έρευνα για τη μικρή Μαντλίν, που παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αποδείχτηκε πολύ πιο σύνθετο από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Μετά τη νέα επιχορήγηση αυξάνονται οι ελπίδες ότι οι αστυνομικοί πλησιάζουν στην αναγνώριση του ανθρώπου που απήγαγε την 3χρονη Μαντλίν τον Μάιο του 2007. Υπάρχουν ωστόσο ερωτηματικά για το πώς θα χρησιμοποιηθούν οι νέοι πόροι. Από τη στιγμή μάλιστα που στην έρευνα για τη μικρή Μαντλίν παραμένουν μόνο 4 αξιωματικοί.

Οι γονείς της μικρής Madeleine, Kate και Gerry, επιμένουν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες. Αυτό επειδή δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η κορούλα τους έχει υποστεί κακό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο που να συνδέεται με τη μικρή Μαντλίν από τότε που εξαφανίστηκε από την Praia da Luz. Ενώ πέρυσι ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωνε ότι θα ολοκλήρωναν τις έρευνες, στη 10η επέτειο από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν η αστυνομία χαρακτήρισε ένα κρίσιμο στοιχείο ως εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Μαντλίν: Η θεωρία για τη μοιραία μέρα

Πιστεύεται ότι οι αστυνομικοί έχουν μια θεωρία για το τι συνέβη με τη μικρή Μαντλίν. Δεν μπορεί ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία επειδή εμπλέκεται ένα ή και περισσότερα άτομα.

Η έρευνα των Πορτογάλων αστυνομικών για την εξαφάνιση της Madeleine είχε επικριθεί από τις βρετανικές αρχές. Η Scotland Yard ξεκίνησε έρευνα το 2011 με εντολή του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα ωστόσο με τους Sunday Times, οι αστυνομικοί της Met έχουν στηριχθεί σε πορτογαλικά αντίγραφα βασικών συνεντεύξεων με Βρετανούς μάρτυρες παρά σε δικές τους.

Οι αστυνομικοί της επιχείρησης Grange δεν πραγματοποίησαν επίσημες μαρτυρικές καταθέσεις με την Gerry και την Kate McCann. Ούτε και με τους επτά φίλους τους με τους οποίους έτρωγαν τη νύχτα που εξαφανίστηκε η κόρη τους.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις