Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μικρή Μαντλίν: Συνεχίζονται οι έρευνες – 6 μήνες για εξιχνίαση της υπόθεσης

Μαντλίν

Το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε με 154.000 λίρες τη συνέχιση της επιχείρησης Grange για τον εντοπισμό της μικρής Μαντλίν.

Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί πάνω από 11 εκατομμύρια λίρες για τον εντοπισμό της μικρής Μαντλίν. Είχε εξαφανιστεί από το διαμέρισμα της οικογένειας κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Praia da Luz, στην Πορτογαλία, τον Μάιο του 2007.

Η χρηματοδότηση της έρευνας Operation Grange για τον εντοπισμό της μικρής Μαντλίν είχε συμφωνηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ωστόσο τα επιπλέον κεφάλαια χορηγήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών μετά από αίτημα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

“Μετά από αίτηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τη χρηματοδότηση της επιχείρησης Grange μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2018”. Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Νέα χρηματοδότηση για τη μικρή Μαντλίν

“Οι απαιτούμενοι πόροι, όπως και με όλες τις αιτήσεις, επανεξετάζονται τακτικά και δίνεται προσοχή πριν από οποιαδήποτε χορήγηση χρηματοδότησης”. Είναι κατανοητό ότι ο αριθμός των αστυνομικών που εργάζονται στην έρευνα θα παραμείνει ο ίδιος.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν, Kate και Gerry McCann, έχουν υποσχεθεί να μην εγκαταλείψουν ποτέ την ελπίδα να βρουν την κόρη τους. Από το 2011 η αστυνομία Met βοηθά στην αναζήτηση ενδείξεων σχετικά με το έγινε το μοιραίο καλοκαίρι.

Αξιωματικοί επισκέφθηκαν το πορτογαλικό θέρετρο το 2014. Τον Μάρτιο, το υπουργείο Εσωτερικών χορήγησε στους αξιωματικούς 85.000 λίρες για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα για να συνεχίσουν την έρευνα.

Πηγή: Metro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις