Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μικρό καλάθι η Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο

Μικρό καλάθι η Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο

Δεν αναμένεται μια συμφωνία για το μεταναστευτικό στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα γίνει αργότερα αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει διμερείς συμφωνίες.

“Δεν θα υπάρξει λύση για ολόκληρο το πακέτο για το άσυλο, δηλαδή και για τις επτά οδηγίες, ως την Παρασκευή”, σημείωσε η Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σάντσες, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εργαστούν πάνω σε δύο οδηγίες.

“Γι’αυτόν τον λόγο μίλησα για συνεργασία με χώρες που δείχνουν προθυμία όσον αφορά όλες τις διαστάσεις της μεταναστευτικής πολιτικής – ο Ισπανός πρωθυπουργός μίλησε για την εξωτερική διάσταση και εγώ μίλησα για την εσωτερική διάσταση και σε αυτό το πνεύμα θα έχουμε περαιτέρω συνομιλίες τις ερχόμενες ημέρες”, σημείωσε επίσης.

«Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να μοιραστούν το βάρος μεταξύ τους»

Ο Σάντσεθ δήλωσε από την πλευρά του ότι το θέμα της μετανάστευσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον μέσω μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης και ότι οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να μοιραστούν το βάρος μεταξύ τους.

Ο Σάντσεθ δεσμεύτηκε επίσης έχοντας δίπλα του την καγκελάριο να συνεργαστεί στενά με τη Γερμανία για την εξεύρεση κοινών λύσεων όσον αφορά τη μετανάστευση.

Η Μέρκελ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι θα επιδιώξει απευθείας συμφωνίες με μεμονωμένα κράτη της ΕΕ πάνω στο ζήτημα αυτό.

Μετά τη δραματική αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος προς την ΕΕ το 2015, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην ένωση, οι ηγέτες της βρίσκονται σε σύγκρουση όσον αφορά το πως να χειριστούν το ζήτημα αυτό.

Η διαμάχη αυτή έχει αποδυναμώσει την ενότητά τους και υπονομεύσει την Ζώνη Σένγκεν, στην οποία επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις