Κόσμος

Μην φοράτε κοσμήματα στο Παρίσι – Αυξήθηκαν 260% οι κλοπές στον δρόμο!

Οι αρπαγές κυρίως χρυσών κολιέ στο δρόμο, συχνό φαινόμενο εδώ και μήνες στα περίχωρα του Παρισιού, έχουν σημειώσει τεράστια αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες--κατά 260% ανάμεσα στον Απρίλιο και το Μάιο.

Σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία για την “έκρηξη” αυτή ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και η μεγάλη αύξηση της τιμής του χρυσού.

“Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, αλλά πλέον γίνεται προβληματικό”, υπογράμμισε αστυνομική πηγή. Τον Απρίλιο αυτού του είδους οι κλοπές ήταν 154, ενώ τον Μάιο έφτασαν τις 400.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας Μισέλ Γκοντέν είχε εφαρμόσει σχέδιο καταπολέμησης του φαινομένου, το οποίο την εποχή εκείνη έφερε αποτελέσματα. “Όμως οι τάσεις έχουν αλλάξει. Τότε είχαμε 10 κλοπές την εβδομάδα, σήμερα δέκα κλοπές την ημέρα”, υπογράμμισε ο Φρανκ Καραμπέν εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η τιμή του χρυσού έχει φτάσει σήμερα τα 1.600 δολάρια την ουγκιά έναντι 1.500 δολαρίων τον Ιούλιο του 2011. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση εξηγούν το γιατί οι κλέφτες προτιμούν να αρπάζουν τα κολιέ, κυρίως από γυναίκες και ηλικιωμένα άτομα.

Η μέθοδος κλοπής είναι εύκολη και το κέρδος άμεσο, τονίζει ο Καραμπέν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο καλός καιρός ευνοεί τους κλέφτες, αφού τα κοσμήματα…φαίνονται περισσότερο.

Ο νέος αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μπερνάρ Μπουκό διέταξε να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στις ευαίσθητες περιοχές και να διπλασιαστούν οι έρευνες στα δίκτυα μεταπώλησης χρυσών κολιέ σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και τις ενώσεις χρυσοχόων και ωρολογοποιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία επιθυμία του Ozzy Osbourne - «Θέλω να περάσω χρόνο με τα εγγόνια μου, όχι να πεθάνω σε δωμάτιο ξενοδοχείου»
«Δεν παίρνω ναρκωτικά. ούτε κάνω πια τον τρόπο ζωής ενός ροκ σταρ. Είμαι κάπως σαν σπιτόγατος. Δεν βγαίνω ποτέ έξω. Δεν συναναστρέφομαι ποτέ σε μπαρ - δεν πίνω»
Ο Ozzy Osbourne με δυο από τα εγγόνια του
Οργή από τον Λευκό Οίκο για επεισόδιο του South Park - Τον δείχνει στο κρεβάτι με τον Σατανά με ανύπαρκτα «προσόντα»
«Αυτή η εκπομπή δεν είναι επίκαιρη εδώ και πάνω από 20 χρόνια και κρέμεται από μια κλωστή με ανέμπνευστες ιδέες σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή»
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο... κρτεβάτι με τον σατανά
4