Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μήνυμα από τον Πρίγκιπα Κάρολο προς τους Έλληνες λίγο πριν την επίσκεψή του στις αρχές Μαΐου

Κάρολος Καμίλα

“Μήνυμα” στην Ελλάδα στέλνουν μέσω twitter ο Πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα Πάρκερ, εν’ όψει της επικείμενης επίσκεψής τους στην χώρα μας στις 7 και 8 Μαΐου. Το πριγκιπικό ζεύγος θα μεταβεί στην Αθήνα και στην Κρήτη.

Μέσω του λογαριασμού “Clarence House”, όπου είναι η την βασιλική οικία που διαμένουν στο Λονδίνο, ο Κάρολος τονίζει πως η επίσκεψη αυτή είναι μια “γιορτή” για την Ελληνοβρετανική φιλία.

“Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για την μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για την νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας” γράφει το “tweet”.

Την ανάρτηση συνοδεύει και μια φωτογραφία από το παλάτι της Κνωσσού.

“Φύλλο και φτερό” το Ηράκλειο από άνδρες της βασιλικής φρουράς

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στην βίλα «Αριάδνη». Μάλιστα, άνδρες  της προσωπικής ασφάλειας τού διαδόχου του βρετανικού θρόνου ήρθαν στο Ηράκλειο και έλεγξαν όλους τους χώρους, τους οποίους προγραμματίζεται να επισκεφθεί.

Στην Αθήνα, αναμένεται να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα.

Στην Ελλάδα και ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ

Τον Μάιο, φαίνεται πως θα έχουμε μπαράζ… βασιλικών αφίξεων, καθώς σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της “Daily Mail”, ο πρίγκιπας Χάρι κι η Μέγκαν Μαρκλ θα κάνουν ένα διάλειμμα από την προετοιμασία του γάμου τους στο κάστρο του Γουίνσδορ στις 19 Μαΐου, για να κάνουν διακοπές στα νησιά του Ιουνίου.

Το ζευγάρι πρόκειται να περάσει μια μέρα στην πανέμορφη Ζάκυνθο.

Στο σχετικό άρθρο η Daily Mail on line πλέκει ένα ύμνο για το νησί της Ζακύνθου αναφέροντας ότι πρόκειται για «ένα από τα πιο όμορφα της Μεσογείου… ευλογημένο με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσές παραλίες».

Το ζευγάρι δεν θα διανυκτερεύσει στη Ζάκυνθο, αλλά θα πετάξει μέχρι την Κέρκυρα – το μέρος όπου γεννήθηκε ο παππούς του Χάρι, πρίγκιπας Φίλιππος. Ο πρίγκιπας Χάρι κι η Μέγκαν Μαρκλ θα νοικιάσουν ένα γιοτ στην Κέρκυρα για να γνωρίσουν τη Ζάκυνθο και τα άλλα νησιά του Ιονίου, όπως η Λευκάδα, ιδιαίτερα αγαπητή στον πατέρα του μέλλοντα γαμπρού, πρίγκιπα Κάρολο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις