Κόσμος

Μήνυμα ISIS στον Πούτιν! Αποκεφάλισαν ρώσο αξιωματικό [pic]

To Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα, ο οποίος όπως υποστηρίζει η οργάνωση είναι ένας αξιωματούχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που συνελήφθη στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η ιστοσελίδα SITE που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και οι μυστικές υπηρεσίες FSB δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες να σχολιάσουν.

Το διάρκειας 12 λεπτών βίντεο στη ρωσική γλώσσα δόθηκε στη δημοσιότητα την ημέρα που η Ρωσία τιμά την επέτειο από την νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας, το 1945, με στρατιωτικές παρελάσεις. Σε αυτό εμφανίζεται ένας άνδρας ντυμένος με μαύρη ολόσωμη φόρμα, να γονατίζει και να καλεί άλλους ρώσους πράκτορες να παραδοθούν.

“Αυτός ο ανόητος πίστεψε τις υποσχέσεις της χώρας του ότι δεν θα τον εγκαταλείψει αν συλλαμβανόταν”, ακούγεται να λέει κάποιος και στη συνέχεια ένας γενειοφόρος τον αποκεφαλίζει.

Η αυθεντικότητα του βίντεο και η ταυτότητα του άνδρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ούτε είναι σαφές πότε έγινε η εκτέλεσή του.
Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο με τους αντάρτες και τους άλλους ένοπλους να επιχειρούν την ανατροπή του. Το βίντεο δείχνει σκηνές που, όπως υποστηρίζει το ΙΚ, είναι το αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι περίπου 30 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι