Κόσμος

“Μηνύματα” σε Τραμπ να επιβραδύνει την αποχώρηση από την Συρία!

Ο αμερικανός ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε ότι ελπίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβραδύνει την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία μέχρι να καταστραφεί η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μιλώντας από την Άγκυρα, ο Γκράχαμ είπε ότι πιστεύει πως ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, εργάζεται βάσει ενός σχεδίου με την Τουρκία για την απομάκρυνση στοιχείων της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την Τουρκία για… λογαριασμό του Τραμπ.

Η Τουρκία θεωρεί ότι η πολιτοφυλακή YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι εξελίξεις με τον Τραμπ

Παράλληλα ο γερουσιαστής Γκράχαμ δήλωσε ότι η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας δεν μπορεί να προχωρήσει έως ότου ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν “τύχει αντιμετώπισης”, όπως είπε χαρακτηριστικά χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Μιλώντας από την Άγκυρα μια μέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γκράχαμ είπε επίσης ότι το Κογκρέσο θα επαναφέρει τις κυρώσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χίλαρι Κλίντον κατά Ντόναλντ Τραμπ από το Μόναχο: «Ντροπιαστική η στάση για την Ουκρανία, πρόδωσε τη Δύση»
«Νομίζω ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν ο Πούτιν και ο Τραμπ να κερδοσκοπήσουν πάνω στη δυστυχία και τον θάνατο του ουκρανικού λαού είναι ένα ιστορικό λάθος»
Χίλαρι και Μπιλ Κλίντον
Κιμ Τζου Ε: Νέα εμφάνιση της κόρης – διαδόχου του Κιμ Γιονγκ Ουν σε εγκαίνια κατοικιών για τις οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Ρωσία
Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρακτορείο δείχνουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να επισκέπτεται τις νέες κατοικίες, έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Τζου Ε
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του και διάδοχό του