Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μήνυση κατά της Toyota για θανατηφόρο τροχαίο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε με αυτοκίνητο Toyota Prius του 2006.

Μια γυναίκα από τη Νεμπράσκα (κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών) κατέθεσε μήνυση την Παρασκευή στο Λος Άντζελες εναντίον της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, που είναι υπεύθυνη, όπως ισχυρίζεται, για το θάνατο του συζύγου της σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την μη ελεγχόμενη επιτάχυνση του οχήματος του–ένα μοντέλο Prius. 

Σύμφωνα με τη μήνυση της Ζακλίν Ντόνοχιου, που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, το δυστύχημα συνέβη σε αυτοκινητόδρομο στη Νεμπράσκα, καθώς η 67χρονη νοσοκόμα και ο σύζυγός της επέστρεφαν στο σπίτι του με το αυτοκινητό τους (μοντέλο Prius του 2006). 

Το όχημα, που οδηγούσε ο κ. Ντόνοχιου, άρχισε ξαφνικά να επιταχύνει και κατέστη ανεξέλεγκτο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο και από την σύγκρουση να χάσει τη ζωή του ο σύζυγος της κας. Ντόνοχιου. Η μηνύτρια τραυματίστηκε και εκείνη σοβαρά στο δυστύχημα–τραύματα στο κεφάλι, κάταγμα στον ώμο, κάταγμα στο σαγόνι και διάρρηξη πνεύμονος. 

Αναφέρει επίσης ότι αναγκάστηκε να μετακομίσει, όταν βγήκε από το νοσοκομείο, για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά της, ώστε να μπορούν οι συγγενείς της να την φροντίσουν. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ντόνοχιου, “αρκετά εκατομμύρια οχήματα Toyota δεν ήταν εξοπλισμένα με σύστημα ασφαλείας” που επιτρέπει στον οδηγό να απενεργοποιήσει τον ηλεκτρονικό έλεγχο του οχήματος, και να ανακτήσει τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε