Σάββατο, 13 Απρ.
20oC Αθήνα

Μήνυση στην Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ – Την κατηγορεί για παράνομο μονοπώλιο

Μήνυση στην Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ – Την κατηγορεί για παράνομο μονοπώλιο
Reuters

Μήνυση στην Apple υπέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό ότι παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (21.03.24).

Σύμφωνα με το Reuters, στη μήνυσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την Apple για παράνομο μονοπώλιο στην αγορά έξυπνων κινητών, περιορίζοντας σε αντιπάλους της να έχουν πρόσβαση σε χαρακτηριστικά υλικού και λογισμικού του iPhone της.

Επίσης, η Apple κατηγορείται για περιορισμό της δυνατότητας των χρηστών να αλλάξουν συσκευή.

η αγωγή υποστηρίζει ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί την εμβληματική θέση της στην αγορά για να μην προχωρήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών μηνυμάτων, καθιστώντας λιγότερο ελκυστικές για τους καταναλωτές ανταγωνιστικές συσκευές.

Ακόμη, κατηγορείται ότι αποκλείσει ανταγωνιστικές εφαρμογές πληρωμών από τα κινητά της και εμποδίσει την εξέλιξη εφαρμογών για game streaming.

Η εν λόγω αγωγή, η οποία φέρεται να κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, κλιμακώνει τους αντιμονοπωλιακούς αγώνες της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν εναντίον των περισσότερων από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ.

«Οι καταναλωτές δεν θα έπρεπε να πληρώνουν υψηλότερες τιμές επειδή οι εταιρείες παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς αγώνες» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ. «Αν δεν αλλάξει, η Apple απλά θα συνεχίσει να ενισχύει το μονοπώλιο της στα έξυπνα κινητά» είπε ακόμη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις