Κυριακή, 26 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μισέλ Ομπάμα: Σαν «δεύτερη μαμά» έδωσε συμβουλές σε νεαρά κορίτσια για τη ζωή τους

Μισέλ Ομπάμα: Σαν «δεύτερη μαμά» έδωσε συμβουλές σε νεαρά κορίτσια για τη ζωή τους
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σαν «δεύτερη μαμά» μίλησε σε μια ομάδα κοριτσιών στη Χαβάη η Μισέλ Ομπάμα, σε μια συνάντηση που είχε μαζί τους, στο πλαίσιο προγράμματος του Ιδρύματος Ομπάμα, ώστε τα έφηβα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να ενδυναμωθούν μέσω της εκπαίδευσης.

Η ίδια η Μισέλ Ομπάμα μίλησε με τα κορίτσια στη Χαβάη, άκουσε τις ιστορίες τους, τις ανησυχίες τους για την εκπαίδευση και όχι μόνο, ενώ μοιράστηκε μαζί τους τη σοφία της για την αξία της μάθησης και της πίστης του καθενός στον εαυτό του, βάσει και της εμπειρίας της ως πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

«Σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε ένα δίκτυο για κορίτσια σαν εσάς σε όλο τον κόσμο, ώστε να ξέρουν ότι δεν είναι μόνες», είπε η Μισέλ Ομπάμα στις οκτώ νεαρές γυναίκες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν και τους εξομολογήθηκε πως «ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να εξασκηθείτε στις θετικές σκέψεις.

«Δεν μπορείτε να ελέγξετε τι θα σας πει ο άλλος αλλά μπορείτε να ελέγξετε τι λέτε εσείς στον εαυτό σας. Εξασκηθείτε στο να αφήνετε να περάσουν θετικά μηνύματα μέσα σας. Προσκαλέστε καλούς ανθρώπους στον κύκλο σας», τόνισε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι κάτι που της προκαλεί ηρεμία και τη χαλαρώνει από αρνητικές σκέψεις είναι το πλέξιμο.

Το πρόγραμμα των Ομπάμα για τα νεαρά κορίτσια και οι αντιδράσεις από τις έφηβες

Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Ομπάμα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, την οποία η Τίφανι Ντρέικ (Tiffany Drake) εκτελεστική διευθύντρια του προγράμματος χαρακτήρισε «πύλη εισόδου».

«Μπορείς να βοηθήσεις ένα κορίτσι να εκπληρώσει τα όνειρά της», δήλωσε στο PEOPLE σε συνέντευξή της μετά την εκδήλωση. «Αν μορφωθεί, μπορεί στη συνέχεια να γυρίσει και να βοηθήσει την οικογένειά της, την πόλη και τη χώρα της».

«Η κυρία Ομπάμα είναι το είδωλό μου εδώ και πολλά χρόνια. Διάβασα το βιβλίο της, “Becoming”, μόλις κυκλοφόρησε, και ήταν πάντα έμπνευση για μένα», δήλωσε η Βιλανουέβα, τελειόφοιτη λυκείου από την Χονολουλού, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο People. Η ίδια έφτιαξε μια ομάδα ρομποτικής με κορίτσια λυκείου και τώρα είναι δύο φορές πρωταθλήτρια στην πολιτεία.

Όταν συνάντησε την Ομπάμα, δήλωσε ότι ήταν για λίγα λεπτά «πολύ νευρική».

Στην ερώτηση της «πώς θα καταφέρω να μπω σε ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο και να αποδείξω ότι αξίζω κάτι περισσότερο από αυτό ή από τους βαθμούς μου»; Η Μισέλ της απάντησε ότι: «Η σχολή στη οποία φοιτάς δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο η προσωπικότητά σου, η σκληρή δουλειά καθώς η ειλικρίνεια και η ακεραιότητά σου».

«Αποκαλούσε τον εαυτό της, θεία Μισέλ, που είναι ένας πολύ συνηθισμένος όρος εδώ», ανέφερε η Ντρέικ. «Ήθελε να τους κάνει να νιώσουν ότι [μπορεί να είναι] η δεύτερη μητέρα τους. Ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο και τους έδωσε πολλές καλές συμβουλές».

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για μία ώρα, αλλά ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση 40 λεπτών καθώς η πρώτη κυρία και τα κορίτσια περπάτησαν συζητώντας στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις