Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μητέρα καταγγέλλει: Η 12χρονη κόρη μου αυτοκτόνησε αφού είδε σειρά του Netflix

Μητέρα καταγγέλλει: Η 12χρονη κόρη μου αυτοκτόνησε αφού είδε σειρά του Netflix

Ένα κορίτσι 12 χρονών έδωσε τέλος στην ζωή του σύμφωνα με την μητέρα του αφήνοντας ένα σημείωμα με έξι λόγους για τους οποίους έπρεπε να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με την μητέρα της, είχε δει την σειρά «13 Reasons Why», του Netflix.

Η Jessica Scatterson, έδωσε τέλος στην ζωή της στα 12 της χρόνια είχε πει στην μητέρα της ότι παρακολουθούσε την σειρά του Netflix, «13 reasons Why».

Στην σειρά, η Χάνα Μπέικερ, μια μαθήτρια λυκείου, αυτοκτονεί. Δύο βδομάδες μετά τον θάνατο της ο Κλέι βρίσκει έξω από τη πόρτα του σπιτιού του ένα πακέτο με το όνομά του. Όταν το ανοίγει, ανακαλύπτει 7 κασέτες που έχουν ηχογραφηθεί από τη Χάνα, πρώην συμμαθήτρια και κρυφό του έρωτα. Υπάρχουν 13 διαφορετικές ηχογραφήσεις, ο Κλέι βάζει την πρώτη κασέτα να παίξει. Η φωνή της Χάνα του ανακοινώνει ότι είναι κι εκείνος ένας από τους δεκατρείς λόγους που την οδήγησαν στην οριστική της απόφαση. Του λέει επίσης ότι αν έχει το κουράγιο να ακούσει τις κασέτες, θα μάθει το γιατί. Ο Κλέι περνάει μέρες διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης με οδηγό τη Χάνα. Γίνεται μάρτυρας του πόνου της και μαθαίνει ότι, κάποιες φορές, ακόμα και το παραμικρό γεγονός μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας – θετικά ή αρνητικά.

Η 33χρονη μητέρα της Jessica είπε: «Η Jessica έβλεπε την σειρά με τις φίλες της και έκανε μια λίστα με έξι λόγους για τους οποίους ήθελε να πεθάνει. Η σειρά πρέπει να απαγορευτεί γιατί η κόρη μου την έβλεπε και δίνει στα παιδιά το έναυσμα να κάνουν κακό στον εαυτό τους».

Οι φίλοι της μικρής Jessica κάλεσαν την αστυνομία όταν εκείνη πόσταρε μια φωτογραφία με το ακρωνύμιο RIP να είναι γραμμένο στο πόδι της. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της στο Warrington, όπου ζούσε με τον πατέρα της των 41χρονο Christopher Scatterson.

Την βρήκαν απαγχονισμένη μέσα στο δωμάτιό της δυο ημέρες πριν γίνει 13 ετών. Δίπλα της βρέθηκαν σημειώματα που έκαναν αναφορά στην αυτοκτονία αλλά και το όνομα κάποιου που της έκανε bullying και το σκίτσο ενός κρεμασμένου.

Η σειρά «13 Reasons Why», προβλήθηκεπρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017, τρεις εβδομάδες πριν πεθάνει η Jessica. Η σειρά έχει σήμανση ότι επιτρέπεται η παρακολούθησή της από παιδιά άνω των 15 ετών ενώ υπάρχουν και 4 επεισόδια με σήμανση ότι επιτρέπεται από 18 ετών και άνω.

Αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες εφήβων

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα, οι αυτοκτονίες ανάμεσα στους εφήβους στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 28,9% τον Απρίλιο του 2017 ένα μήνα μετά την πρεμιέρα της σειράς. Περισσότεροι Αμερικανοί από 10 έως 17 ετών αυτοκτόνησαν εκείνο το μήνα παρά οποιονδήποτε άλλο μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα τις αυτοκτονίες με την σειρά του Netflix.

πηγή: Mirror.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις