Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μολδαβία: Επιμένουν στο κλίμα έντασης οι αυτονομιστές της Υπερδνειστερίας

Μολδαβία: Επιμένουν στο κλίμα έντασης οι αυτονομιστές της Υπερδνειστερίας

Νέο μέτωπο επιχειρεί να δημιουργήσει η Ρωσία στην Μολδαβία με όχημα τους αυτονομιστές της Υπερδνειστερίας.

Οι αρχές της αυτόκλητης φιλορωσικής δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας στην Μολδαβία ανακοίνωσαν σήμερα ότι δέχθηκαν πυρά την νύχτα «από το έδαφος της Ουκρανίας» εναντίον χωριού στο οποίο βρίσκεται αποθήκη πυρομαχικών των ρωσικών δυνάμεων.

Επίσης, το «υπουργείο Εσωτερικών» της Υπερδνειστερίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τη χθεσινή νύχτα «εντοπίσθηκαν πολλά drones επάνω από το χωριό Κολμπάσνα».

Τα νέα αυτά «περιστατικά» που προστίθενται στις «εκρήξεις» που έχουν καταγγείλει οι αυτονομιστικές αρχές της Υπερδνειστερίας τις τελευταίες δύο ημέρες συντηρούν την ένταση και συμβάλλουν στην δημιουργία κλίματος που ευνοεί την επέκταση των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στον φιλορωσικό θύλακα.

Κλίμα ανησυχίας επικρατεί από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία στην Μολδαβία, πρώην σοβιετική δημοκρατία, που φοβάται ότι θα είναι ο επόμενος στόχος της Μόσχας.

Η Υπερδνειστερία αποσχίσθηκε από το κράτος της Μολδαβίας έπειτα από σύντομη εμφύλια σύρραξη μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο θύλακας, με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, εξαρτάται σχεδόν πλήρως από την Μόσχα, η οποία χορηγεί δωρεάν φυσικό αέριο και έχει αναπτύξει εκεί δύναμη 1.500 στρατιωτών.

Η Μολδαβία, μικρή χώρα της ανατολικής Ευρώπης με πληθυσμό 2,6 εκατομμύρια κατοίκους, στριμωγμένη ανάμεσα στην Ρουμανία και την Ουκρανία, υφίσταται ήδη τις συνέπειες της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία με την εισροή 400.000 προσφύγων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις