Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μόλυνε επίτηδες τους εραστές του με HIV – Τα σοκαριστικά μηνύματα

HIV

Τουλάχιστον 4 άντρες που γνώρισε μέσω της εφαρμογής Grinder μόλυνε εσκεμμένα με τον ιό HIV ο 26χρονος Daryll Rowe.

Ο όμορφος κομμωτής μόλυνε εσκεμμένα τους εραστές του με τον ιό HIV και τους έστελνε σοκαριστικά μηνύματα για να τους ενημερώσει. Ο Daryll Rowe κατηγορείται ότι μετέδωσε τον ιό και προσπάθησε σκόπιμα να μολύνει 6 ακόμα άτομα μεταξύ Οκτωβρίου 2015 και Δεκεμβρίου 2016.

Αφού τους γνώρισε μέσω της εφαρμογής, ο Daryll Rowe συνευρέθηκε μαζί τους. Σε κάθε περίπτωση όμως είτε αρνούνταν να βάλει προφυλακτικό ή το “χάλαγε” πριν τη συνουσία. “Ίσως να έχεις πυρετό επειδή μπήκα μέσα σου και έχω HIV, lol. Whoops!” ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε στα θύματά του.

Ο Daryll Rowe εμφανίστηκε στο δικαστήριο και βρίσκεται αντιμέτωπος με 4 κατηγορίες πρόκλησης σωματικής βλάβης και 6 απόπειρες πρόκλησης σωματικής βλάβης. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες. Η Caroline Carberry από τη δίωξη ανέφερε ότι ο Rowe διαγνώστηκε θετικός στον ιό HIV στο Εδιμβούργο τον Απρίλιο του 2015. Αρχικά έπαιρνε ρετροϊικά φάρμακα.

Η θεραπεία βοηθά να διασφαλιστεί ότι ο ιός HIV δεν μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Λίγο μετά τη διάγνωστή του o Rowe, που μολύνθηκε κατά τη διάρκεια περιστασιακού δεσμού, μετακόμισε στο Μπράιτον, στο ανατολικό Σάσεξ.

Η κυνική εκστρατεία να μολύνει κι άλλους με HIV

Αν και δεν είχε που να μείνει, άρχισε να έρχεται σε επαφή με άντρες μέσω της εφαρμογής. “Ο Rowe ξεκίνησε μια κυνική και εκ προθέσεως εκστρατεία για να μολύνει άλλους άντρες με HIV. Είχε σεξουαλικές επαφές υψηλού κινδύνου, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός στον ιό. Δυστυχώς για πολλούς από τους άντρες που γνώρισε η εκστρατεία του ήταν πετυχημένη. Τους εξαπάτησε πως ήταν αρνητικός στον HIV και τους καθησύχαζε”, τόνισε η Carberry.

Αρνούνταν να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό και αν τα θύματά του επέμεναν να φορέσει, το χάλαγε πριν τη συνεύρεση. Ημέρες μετά τη συνεύρεσή τους, τους ενημέρωνε ότι είναι θετικός στον HIV. Τους έστελνε προσβλητικά μηνύματα ή τους έπαιρνε τηλέφωνο. “Εγώ έσπασα το προφυλακτικό. Είσαι τόσο χαζός. Δεν το κατάλαβες καν”. Συνέχισε μάλιστα να κακοποιεί το θύμα του. Τον πήρε τηλέφωνο και γέλαγε δυνατά.

Το θύμα του έκανε στη συνέχεια εξετάσεις και βρέθηκε θετικός στον HIV. Ένα θύμα του, που ήταν σεξουαλικά άπειρο, διαπίστωσε ότι είχε HIV μόνο όταν άρχισε να νιώθει άρρωστος. Άλλο θύμα του που επέμεινε να φορέσει προφυλακτικό το βρήκε αργότερα τρυπημένο στον νεροχύτη του μπάνιου.

Ένα ακόμα από τα θύματά του, στο σπίτι του οποίου έμενε όταν τον συνέλαβαν οι αρχές στο Newcastle, έδωσε στην αστυνομία μια τσάντα με τα πράγματά του. Είχε ένα κουτί γεμάτο τρυπημένα προφυλακτικά.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις