Κόσμος

Μόναχο 2019: Η κρίση της Δύσης στο φως

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Συνέδριο του Μονάχου για την Ασφάλεια. Το Συνέδριο ξεκίνησε το 1963 και αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή συνάντηση του είδους παγκοσμίως.

Όμως, το φετινό Συνέδριο κυριαρχήθηκε από κάτι πολύ αρνητικό για τη Δύση: την ευρω – αμερικανική σύγκρουση. Η ατλαντική κοινότητα ασφαλείας, που το ίδιο το ΝΑΤΟ εκφράζει και θεσμοποιεί, εμφανίστηκε διαιρεμένη. Η παθιασμένη ομιλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, αποτέλεσε την απόλυτη αντίστιξη στην ομιλία του Αμερικάνου Αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, ο οποίος εκθείασε, ενώπιον ενός παγωμένου ακροατηρίου, το αφεντικό του.

Διαβάστε την ανάλυση του Δημήτρη Καιρίδη στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλώ» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ