Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Η ευρωπαϊκή ιδέα βρίσκεται σε κίνδυνο

Μοσκοβισί: Η ευρωπαϊκή ιδέα βρίσκεται σε κίνδυνο
photo Reuters

«Η Ευρώπη είναι ισχυρή, όμως η ευρωπαϊκή ιδέα απειλείται» δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί μίλησε σε μια εκπομπή των Europe 1, CNews και Les Echos, τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και τόνισε πως η κρίση δεν είναι πλέον οικονομική, είναι πολιτική.

«Η Ευρώπη έχει βγει από την οικονομική κρίση, και αυτό είναι σημαντικό. Όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες αναπτύσσονται μαζί εδώ και πολλά χρόνια. Θα υπάρξει μια μικρή επιβράδυνση, αλλά ποτέ δεν υπήρχαν τόσα πολλά άτομα σε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Στη συνέχεια σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπήρχε στην ΕΕ προτού αναλάβει επίτροπος, πριν περίπου πέντε χρόνια. «Εκείνη την εποχή υπήρχαν καμιά δεκαριά χώρες που βρίσκονταν στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος με ελλείμματα πάνω από το 3%. Σήμερα, καμία!».

Βέβαια παραδέχθηκε πως η Γαλλία θα έχει έλλειμμα 3,3% για το 2019 αλλά ισχυρίστηκε πως αυτό θα είναι παροδικό ενώ στη συνέχεια ο κ. Μοσκοβισί είπε πως

«η Ευρώπη υποφέρει από τα επακόλουθα, τις ουλές της κρίσης, που είναι πρώτα απ΄ όλα οι ανισότητες. Πρέπει να ξαναδώσουμε νόημα και ανάστημα στην ευρωπαϊκή ιδέα», είπε, υπογραμμίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «απειλείται από τις πολιτικές διαφορές για το νόημα του ευρωπαϊκού σχεδίου».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις