Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μόσχα: 13 ψυχές χάθηκαν στην κόλαση φωτιάς – Δύο παιδιά νεκρά στα αποκαΐδια του αεροσκάφους!

Μόσχα: 13 ψυχές χάθηκαν στην κόλαση φωτιάς – Δύο παιδιά νεκρά στα αποκαΐδια του αεροσκάφους!
Reuters

Δεκατρείς οι νεκροί από την πυρκαγιά και την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα.
Σκηνές τρόμου και πανικού στην πίστα, όπως φαίνεται από βίντεο και φωτογραφίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης και των social media.
Ολοκαίνουργιο και κατά την εταιρεία πρόσφατα συντηρημένο ήταν το Sukoi Superjet 100.
Εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για έρευνα σε βάθος.

Δύο παιδιά είναι μεταξύ των 13 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα της Κυριακής (5.5.2019), όταν ένα επιβατικού αεροσκάφος τύπου Sukhoi Superjet 100, τυλίχθηκε στις φλόγες κάνοντας αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα, ανακοίνωσε η ρωσική Επιτροπή Ερευνών.

Από τους τραυματίες, οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Βισνέφσκι. Άλλοι δύο έχουν εισαχθεί στην κλινική Σκλιφοσόφσκι, και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή, ενώ τρεις μεταφέρθηκαν σε ένα νοσοκομείο του Χίμκι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τρεις άνθρωποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο μετά την τραγωδία και αρνήθηκαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

https://twitter.com/i/status/1125122866150871040

Μόσχα: Μοιραία πτήση, τραγική προσγείωση

Το Sukhoi Superjet 100 προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο απ’ όπου είχε απογειωθεί νωρίτερα, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε έναν από τους κινητήρες του. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε, αφού όμως κατέκαψε το αεροσκάφος.

Η κατασκευάστρια εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο είχε περάσει από τον προγραμματισμένο έλεγχο συντήρησης τον Απρίλιο. Το SS100 ήταν καινούριο αεροσκάφος, αφού κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 2017.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών Εβγκένι Ντίτριτς να συγκροτήσει μια επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε επίσης να γίνει έρευνα εις βάθος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σερεμέτιεβο: Σκηνές πανικού

Τρόμος και πανικός στο αεροδρόμιο, όπου έκανε αναγκαστική προσγείωση φλεγόμενο το Sukhoi Superjet 100, με 79 επιβαίνοντες.

Για αγνοούμενους επιβάτες, είχε κάνει, αρχικά, λόγο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο πηγή του αεροδρομίου.

Οι πιλότοι του Sukhoi Superjet 100, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του”, είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 “επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους” και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί.

“Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Μόσχα: Έρευνες για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος

Η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

“Θα εξεταστεί κατά πόσον υπάρχει συμμόρφωση με τη νομοθεσία για την ασφάλεια των πτήσεων”, ανέφερε η εκπρόσωπος του γραφείου διασυνοριακών μεταφορών της Μόσχας, Ekaterina Korotkova.

Δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία

“Το αεροσκάφος ζήτησε έκτακτη προσγείωση, προσπάθησε να προσγειωθεί, αλλά την φορά απέτυχε · τότε ο πιλότος συνέχισε για να κάνει μία δεύτερη απόπειρα πριν τελικά πραγματοποιήσει την αναγκαστική προσγείωση”, ανέφερε πηγή από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι οι φλόγες κατέστρεψαν πλήρως το πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι κάποιος από τους επιβάτες παρατήρησε πως σε ένα από τα φτερά είχε εκδηλωθεί φωτιά και ενημέρωσε το πλήρωμα γι’ αυτό!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις