Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μόσχα: 58 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

κορονοϊός

Άλλοι 58 ασθενείς πέθαναν από κορονοϊό το προηγούμενο 24ωρο στη Μόσχα, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην πρωτεύουσας της Ρωσίας να αυξάνεται έτσι σε 1.290, ανακοίνωσε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης.

Μέχρι στιγμής οι αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν ανακοινώσει συνολικά 2.212 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 242.271 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Στον αντίποδα, 48.003 ασθενείς έχουν ιαθεί.

400 εστίες μετάδοσης στα νοσοκομεία

Περίπου 400 εστίες μετάδοσης του κορονοϊού έχουν δημιουργηθεί σε ρωσικά νοσοκομεία και οι ασθενείς φοβούνται να τα επισκεφθούν, όπως δήλωσε χτες ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας είπε ότι, παρότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προφύλαξης , εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια προβλήματα και δικαιολογημένα οι ασθενείς φοβούνται.

Παράλληλα επισήμανε ότι η κατάσταση που σχετίζεται με την προγραμματισμένη παροχή ιατρικής περίθαλψης έχει αλλάξει σε όλο τον κόσμο. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα, το Εθνικό Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Νευροχειρουργικής Ν. Μπουρντένκο , στο οποίο, όπως είπε, τον Απρίλιο ο αριθμός των ασθενών μειώθηκε κατά 7%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις