Κόσμος

Μόσχα: Έκτη καλύτερη πόλη παγκοσμίως για να ζει κανείς!

Έκτη στην κόσμο κατατάσσεται η Μόσχα, όσον αφορά στις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σύμφωνα με τον κατάλογο του World Best Cities, που καταρτίζει η εταιρεία Resonance Concustancy.

Η Μόσχα συμπεριελήφθη στις 10 πόλεις του κόσμου με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καταλαμβάνοντας συγκεκριμένα την έκτη θέση. Τις πρώτες πέντε θέσεις στον κατάλογο κατέλαβαν το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Τόκιο και η Βαρκελώνη. Ακολουθούν η Μόσχα, το Σικάγο, η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και το Σαν Φρανσίσκο.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Κρις Φέϊερ, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ότι «κατά την σύνταξη του καταλόγου World Best Cities, λάβαμε υπ όψιν διάφορες παραμέτρους , όπως την ύπαρξη στην πόλη πανεπιστημίων, μουσείων, τις κατάλληλες συνθήκες για επιχειρηματική δραστηριότητα, τον βαθμό ανάπτυξης των συγκοινωνιών, τις συνθήκες ασφαλείας, την ανάπτυξη του συστήματος τηλεπικοινωνιών, καθώς και την πολιτιστική ποικιλομορφία, τα τουριστικά αξιοθέατα και τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων». Προσέθεσε ότι συνολικά ελήφθησαν υπ όψιν 24 παράμετροι σε έξι διαφορετικές κατηγορίες.

Πώς δικαιολογούν την… έκτη Μόσχα

Οι συντάκτες του καταλόγου αναφερόμενοι στην Μόσχα, γράφουν ότι «η ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Ρωσίας η οποία διεκδικεί την προσοχή όλου του κόσμου, είναι μια πολιτιστική “χρυσή πηγή” με ιστορία ενός αιώνα». Θεωρούν μάλιστα ότι το ενδιαφέρον για την μεγαλούπολη αυτή των 16,855 εκατομμυρίων κατοίκων σήμερα, αυξήθηκε σημαντικά τον τελευταίο χρόνο (το 2017 βρίσκονταν στην 14η θέση του καταλόγου) εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στον κόσμο , αλλά και λόγω της διεξαγωγής στην Ρωσία «του συγκλονιστικού Mundial-2018».

[read4more]

Στην παρουσίαση, επίσης αναφέρεται ότι η ρωσική πρωτεύουσα έχει τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να ελκύει εκατομμύρια ξένους τουρίστες. Για παράδειγμα η Μόσχα από την άποψη της προσβασιμότητας των αεροδρομίων που διαθέτει βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ το διαρκώς διευρυνόμενο σύστημα του μετρό αποτελεί «αντικείμενο φθόνου για πολλές δυτικές πρωτεύουσες». Εκτός των άλλων κατά την άποψη των ειδικών της εταιρείας Resonance Concustancy, υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς έργα υποδομών του οδικού της δικτύου, που αφορούν επίσης και έναν μεγάλο αριθμό υπόγειων διαβάσεων για τους πεζούς.

Οι συντάκτες της παρουσίασης γράφουν επίσης ότι στην Μόσχα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα και προσιτά τα πάρκα, οι εκθέσεις, τα μουσεία, τα θέατρα, οι αίθουσες συναυλιών, τα εστιατόρια και καφέ, ενώ τα ιστορικά της κτίρια, όπως είναι το συγκρότημα κτιρίων του Κρεμλίνου, το Κρατικό Μουσείο Πούσκιν, το Θέατρο Μπαλσόι, η Πινακοθήκη Τρετιακόφ, έχουν γίνει εδώ κι παρά πολλά χρόνια οι κάρτ βιζίτ όχι μόνο της Μόσχας, αλλά και της Ρωσίας, «τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις τρομακτικές ειδήσεις που μεταδίδονται στη Δύση για την Ρωσία».

Στην παρουσίαση αναφέρεται επίσης ότι ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα μουσεία της Μόσχας, η οποία από την άποψη αυτή βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς στην ρωσική πρωτεύουσα μπορεί να βρει ο καθένας το μουσείο της αρεσκείας του. Από την πινακοθήκη Τρετιακόφ έως το μουσείο σοβιετικών αυτόματων μηχανημάτων (κουλοχέρηδων).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του ISIS στη Συρία - «Θα ανταποδώσουμε» απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ
«Αν στοχεύετε Αμερικανούς οπουδήποτε στον κόσμο, θα περάσετε το υπόλοιπο της σύντομης ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα σας κυνηγήσουν, θα σας βρουν και θα σας σκοτώσουν χωρίς έλεος» λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο η στιγμή που σκοτώνεται ο «αρχιτέκτονας των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ - Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλλει η Χαμάς
Στο βίντεο, φαίνονται τρία οχήματα να κινούνται το ένα πίσω από το άλλο σε δρόμο της Γάζας και ξαφνικά το τελευταίο, ένα αυτοκίνητο, ανατινάσσεται από αεροπορικό χτύπημα του IDF
Παλαιστίνιοι περνούν με το αυτοκίνητό τους δίπλα από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μετά από ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας
7
Συναγερμός στις φυλακές Κύπρου: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του – «Ανώτεροι» κατάδικοι φέρεται να τον χρησιμοποιούσαν ως «υπηρέτη»
Πηγές από το περιβάλλον των φυλακών, λένε ότι ο 23χρονος φέρεται να ήταν «σκλάβος» ισχυρότερων κρατουμένων, καθαρίζοντας κελιά και πλένοντας ρούχα υπό καθεστώς φόβου, πράγμα που ο νεαρός δεν άντεξε
Φυλακή