Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόσχα: Καταδικάστηκε Νορβηγός για κατασκοπεία – Έκλεβε μυστικά για τα πυρηνικά!

Μόσχα: Καταδικάστηκε Νορβηγός για κατασκοπεία – Έκλεβε μυστικά για τα πυρηνικά!
Twitter

Ποινή κάθειρξης 14 ετών για κατασκοπεία επέβαλε στον Νορβηγό υπήκοο, Φρόντε Μπεργκ, δικαστήριο στη Μόσχα.

Ο Μπεργκ, ο οποίος είχε συλληφθεί και παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι διενεργούσε κατασκοπεία στην Ρωσία για λογαριασμό της νορβηγικής υπηρεσίας κατασκοπείας.

Η FSB (ρωσική μυστική υπηρεσία) με ανακοίνωσή της ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι υπάρχουν όλα τα πειστήρια που αποδεικνύουν ότι ο Νορβηγός συνέλεγε απόρρητες κρατικές πληροφορίες.

Κατά την άποψη των ανακριτικών αρχών, συγκέντρωνε απόρρητες πληροφορίες για τα πυρηνικά υποβρύχια του πολεμικού στόλου της Ρωσίας.

Ο Μπεργκ είχε συλληφθεί την ώρα που παρελάμβανε μυστικές πληροφορίες από ένα Ρώσο που εργαζόταν σε μονάδα της αμυντικής βιομηχανίας και ενεργούσε υπό τον έλεγχο της FSB.

Ο ίδιος ο Μπεργκ δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Ο δικηγόρος του Ιλιά Νόβικοφ δήλωσε ότι ο Μπεργκ μπορεί να χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της ανταλλαγής του με κάποιον Ρώσο κατάσκοπο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον Μπεργκ εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις