Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Mόσχα: “Να αφεθεί ελεύθερος ο ηθοποιός Πάβελ Ουστίνοφ”!

Mόσχα: “Να αφεθεί ελεύθερος ο ηθοποιός Πάβελ Ουστίνοφ”!
Defendant Pavel Ustinov - Reuters

Την απελευθέρωση του νεαρού ηθοποιού Πάβελ Ουστίνοφ ζήτησε η ρωσική εισαγγελία. Ο νεαρός καλλιτέχνης συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών.

Προηγήθηκε εκστρατεία υπέρ του Ουστίνοφ, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, πολλές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και θρησκευτικοί αξιωματούχοι.

Ο 23χρονος ηθοποιός καταδικάστηκε τη Δευτέρα (16.9.2019) σε φυλάκιση 3,5 ετών για βιαιοπραγία κατά των δυνάμεων της τάξης.

Ο Ουστίνοφ δηλώνει αθώος, σημειώνοντας ότι ούτε καν συμμετείχε στη διαδήλωση που γινόταν χωρίς την έγκριση των αρχών και κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη αυτό το καλοκαίρι και ότι περίμενε απλώς έναν φίλο του μπροστά σε έναν σταθμό του μετρό.

Μετά την καταδίκη του έγινε μια μεγάλη εκστρατεία υπέρ του, στην οποία μετείχαν τηλεοπτικοί αστέρες, καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, καθηγητές, ακόμη και ιερείς.

Κινητοποίηση υπέρ του Ουστίνοφ

Χθες, Τετάρτη (18.9.2019), περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί διάσημοι ηθοποιοί έκαναν πικετοφορία – η μόνη μορφή διαμαρτυρίας στη Ρωσία για την οποία δεν χρειάζεται να έχουν δώσει προηγουμένως την έγκρισή τους οι αρχές – για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Πάβελ Ουστίνοφ.

Το δικαστήριο της Μόσχας θα εξετάσει το αίτημα της εισαγγελίας για την αποφυλάκισή του αύριο Παρασκευή (20.9.2019) το μεσημέρι, δήλωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις